• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

TUI, üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı

TUI, üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı
TUI, Nisan-Haziran 2015 dönemine ait üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Avrupa’nın en büyük tur operatörü, Tunus’ta 10 milyon euro kaybetmesine rağmen geçtiğimiz yıla göre kara geçtiğini açıkladı.

3’üncü çeyrekteki kar artışının en büyük nedenleri, iyi giden İngiltere pazarı ve otel ve kruvaziyer satışları oldu.  Bu rakamlarla, grubun tüm yıl kar oranlarında yüzde 12.5 ila yüzde 15 arasında artış gerçekleşmesi bekleniyor.

TUNUS VE YUNANİSTAN...

TUI 3’üncü çeyrekte, gelirlerini yüzde 6.4 oranında artırarak 5.08 milyar euroya yükseltti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 5.6 milyon euro zarar eden grup, bu yıl 49.4 milyon euro kar açıkladı.

Tunus saldırısı sonrasında gerçekleşen iptal ve geri dönüş masrafları, gruba 10 milyon euroya mal olmuştu. Yunanistan satışları ise, özellikle kaynak pazarlar olan Almanya ve Belçika’da zaman zaman dalgalanmalar gösterse de, genel olarak geçtiğimiz yılın aynı döneminin üzerinde seyretti.

Şirket; Birleşik Krallık, İskandinavya, Kanada ve Rusya, gelirlerini yüzde 12.4 oranında artırarak 1.87 milyar euroya ulaştırdı.

MERKEZ VE BATI AVRUPA YAVAŞ KALDI

Merkez Avrupa bölgeleri olan Almanya, Avusturya, İsviçre ve Polonya ise, artan rekabet baskısı ve ek dağıtım masrafları gibi sebeplerle yalnızca yüzde 0.9 oranında gelir artışı gösterdi ve 1.4 milyar euroda kaldı. Geçtiğimiz yıl 29.9 milyon euro kar elde eden bölge, bu yılın aynı döneminde 4.2 milyon euro zarar ile kırmızı bölgeye kaymış oldu.

Batı Avrupa ülkelerinden Hollanda, belçika ve Fransa ise özellikle Tunus saldırısı olmak üzere pek çok faktörden etkilendi. Bölde yüzde 1.4’lük gelir düşüşü ile 772 milyon euro gelir elde ederek, geçtiğimiz yıl 2 milyon kar ettiği dönemde, bu yıl 11.1 milyon euro zarar etti.

OTELLERDE BÜYÜK GELİR ARTIŞI GERÇEKLEŞTİ

Bölgelerin aksine, TUI Hotels & Resorts yüzde 61’lik artış ile 67.3 milyon euro kar elde etti. Şirketin otellerden elde ettiği gelir yüzde 29.3’lük büyüme ile 135.8 milyon euroya ulaşırken, RIU Hotels'de yakalanan  22 milyon euroluk büyüme dikkat çekti.

Kruvaziyer turlarının gelirleri 63.8 milyon euroda sabit kalırken, kar oranları artış gösterdi. Uzman tur operatörleri ve Hotelbeds Group da, yüksek gelir artışı gösterdi.

3'ÜNCÜ ÇEYREĞE TUNUS DAMGASINI VURDU

TUI Eş CEO’ları Fritz Joussen ve Peter Long, gerçekleştirdikleri açıklamada şunları söyledi:

‘’Bu yılın 3’üncü çeyreği, Tunus’ta yaşanan trajik olayla damgalandı. Bu zor zamanlarda müşterilerimize, ailelerine ve iş arkadaşlarımıza destek olmak her zaman olduğu gibi önceliğimiz oldu. Bu acı hadise, grubumuzun yeni yapılanmasının dayanıklılığının ve esnekliğinin görülmesi açısından önemli bir deneyim oldu.’’

Bu haber toplam 2862 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim