• BIST 9078.43
  • Altın 4070.406
  • Dolar 38.4879
  • Euro 43.5675
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 15 °C

Aeroflot, Transaero'yu alıyor

Aeroflot, Transaero'yu alıyor
Rusya'nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot ekonomik sıkıntılar yaşayan yine Rusya'nın önde gelen havayolu şirketi Transaero'yu satın alacağını açıkladı.

Aeroflot, ülkenin ikinci büyük havayolu şirketi Transaero'nun yüzde 75'ini satın almak için düğmeye bastı.

Ekonomik sıkıntılar yaşayan ve devletten mali yardım isteyen Transaero hisse satışını doğruladı. Başbakan birinci yardımcısı Igor Shuvalov da konuya ilişkin toplantı yapıldığını ve satış işlemine olumlu bakıldığını söyledi.

Transaero'nun 64.8 milyar ruble (Yaklaşık 1 milyar dolar) borcu olduğu ve Airbus A380 jumbo uçak alımını ertelediği belirtildi. 

Bu haber toplam 3168 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim