• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Türk Yıldızları İtalya'da sahne aldı

Türk Yıldızları İtalya'da sahne aldı
Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi “Türk Yıldızları”, İtalya’da katıldığı hava gösterilerinde göz doldurdu.

Türkiye’nin havadaki milli takımı “Türk Yıldızları”, İtalyan Hava Kuvvetleri akrobasi timi “Frecce Tricolori”nin 55'inci kuruluş yıl dönümünü ve aynı zamanda 11'inci Dünya Akrobasi Tim Pilotları buluşması için geldiği İtalya’nın Udine kenti yakınlarındaki Rivolto askeri üssünde ilk gösteri uçuşunu gerçekleştirdi.

Uzun yıllar aradan sonra İtalya’da bir gösteri uçuşuna katılan Türk Yıldızları, Fransa'dan Patrouille de France, İspanya'dan Patroulla Aguila, İsviçre'den Patrouille Suisse, Finlandiya'dan Red Devils, Hırvatistan'dan Krila Oluje, Suudi Arabistan'dan Saudi Hawks, Polonya'dan Team Iskry, Finlandiya'dan Midnight Hawks ekiplerinin arasında performansıyla ilgi topladı.

Gösterinin ardından Türk basın mensubuna konuşan Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Binbaşı Şenol Çetin sezon başından beri bu gösterilere hazırlandıklarını, bugün de İtalyan akrotimi “Frecce Tricolori”nin 55. yıl dönümü için İtalya’da bulunduklarını dile getirerek, “Bu sene Avrupa'da icra edilen belki de en büyük hava gösterisi burada yapılıyor. Üç gün önce İtalya'ya geldik ve çevre tanıma uçuşları gerçekleştirdik. Bugün ilk gösterimizi seyirci önünde icra ettik. Al bayrağımızı hem yurtdışında hem yurtiçinde geçmişte olduğu gibi bugün de burada gururla dalgalandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Yıldızların lider pilotu Yüzbaşı Osman Yığcı, gerçekleştirdikleri gösteri hakkında "Yaptığımız işi ne ölçüde iyi yaptığımızı yurtdışına geldiğimiz zaman görebiliyoruz. Oldukça olumlu geri dönüşler oldu" şeklinde konuştu. 

Gösterinin son hareketi “açılım”dan önce İtalyanca anons yapmanın kendisini zorlayıp zorlamadığı sorusuna da Yığcı, “Bir cümle de olsa çalışıyoruz. İtalyanca o kadar zor değildi ama bazı ülkelerinki zor olabiliyor. Gösterinin heyecanı arasında bir de başka bir dilde tonlamasının da yaparak halka seslenmeye çalışmak zor ama bu tarz küçük şeylerle fark yaratmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Yüzbaşı Onur Adalı da gösteri sırasında zorlandıkları bir hareket olmadığını belirterek, “En çok keyif aldığım hareket; çok yüksek süratle birbirine doğru yapılan sadece bir anda, saniyenin onda birinde oturacak bir hareket, oturmadığı zaman hiç olmayan bir hareket; crossover yani üçlü kesişim hareketi. O hareketi yapıp, çıktıktan sonra gösterinin yüzde 70’i benim için bitmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

Yüzbaşı Koyunluoğlu muhabir oldu

Röportajlar sırasında Türk basın mensuplarının rolüne özenen Türk Yıldızları’nın 6 numarası solo Yüzbaşı Kemal Koyunluğu, mikrofonları eline alarak ekip üyeleriyle keyifli röportajlar yaptı.

Yüzbaşı Koyunluoğlu, Türk Yıldızları’nın en genç pilotunun Üsteğmen Gökhan Esen olduğunu belirtmesi üzerine Esen, “Timin en genç elemanıyım ama 32 yaşındayım. Buradan timin yaş ortalamanızı çıkarmanızı istiyorum” diyerek yanıt vermesi ekip içinde gülüşmelere yol açtı.

Üsteğmen Esen, performansları sırasında en zorlandığı hareketinin ne olduğu sorusuna da, “Bizim en zorladığımız hareketler, topluca yaptığımız hareketler. Çünkü biz bir timiz, bir solo değiliz. Bizi biz yapan 7 uçak tek uçakmışız gibi hareket edişimizdir. En çok zorlayan hareket 7’li olarak uçtuğumuz anlardır. O hareketler bittikten sonra ben de biraz daha rahatlıyorum. Yapacağınız küçük hataların, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve timdeki diğer arkadaşlarınızın hatası olarak görülmemesi en güzel duygu” yanıtını verdi.

Yıldızlardan ev sahibi ülkelere dil jesti

Üsteğmen Esen’den sonra Yüzbaşı Kemal Koyunluoğlu, röportajlarına timin basın halkla ilişkiler subayı ve yıldızların gösterilerini anlatan ismi Üsteğmen Selim Şensoy ile devam etti.

Koyunluoğlu, Şensoy’a gösteriyi İtalyanca anlattığını hatırlatarak bunun nedeni sordu. Şensoy da amacının bu tarz hava gösterilerinde Türk Yıldızları’nın ev sahibi ülkeye jest yapmak istemesi olduğunu söyledi.

Türk Yıldızları, İtalya’da yarın İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Türkiye’den Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün katılımıyla protokol günü düzenlenecek hava şovunda bir gösteri uçuşu daha yaptıktan sonra yurda dönecek.

Bu haber toplam 3125 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim