• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

THY Tallin'de rekor kırdı

THY Tallin'de rekor kırdı
Baltık ülkelerinden Estonya'nın başkenti Tallin'e 2013 yılında İstanbul'dan haftada 3 gün karşılıklı seferleri başlatan Türk Hava Yolları (THY), bu yılın ilk 8 ayında 39 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı.

THY Estonya Genel Müdürü Erkan İnce, sefer sayılarının artmasının ardından doluluk oranlarının ve gelirlerinin yükseldiğini belirterek, "2014 yılında toplam 32 bin 613 yolcu taşıdık. Bu yılın ise ilk 8 ayında taşıdığımız yolcu sayısı  39 bini geçti. THY, Baltık bölgesinin en çok yolcu taşıyan havayolu" diye konuştu.

İstanbul-Tallinn arasında köprülerin kurulduğu 2013 Haziran ayından bu yana THY'nin Estonya Genel Müdürlüğü görevini yürüten Erkan İnce,  Lennart Meri Havalimanı'nda özel açıklamalarda bulundu. Tallinn'e yapılan seferlerde geride kalan 2 yılı değerlendiren İnce, 2015 yılı itibariyle doluluk oranlarının yüzde 72 olduğunu ifade etti. 

Erkan İnce, "Haftalık 3 frekansla Vilnius aktarmalı olarak başlayan seferler haftanın her günü direk yapılmaya başladı. 2015 itibariyle doluluk oranlarımız yüzde 72 oranında. Hızlı bir şekilde yolcu sayımızı artırmaya başladık. Satışlarımızın yüzde 40'ını Estonya'daki ofisimiz ve acentalarımız aracılığıyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

İSTANBUL'DAN SONRA EN ÇOK ANTALYA TERCİH EDİLİYOR

Estonların seyahat açısından birinci destinasyonlarının Türkiye olduğunu kaydeden Erkan İnce, şöyle konuştu: "2013'ten 2015'e kadar olan süreçte hem yolcu sayımızı hem de transit yolcu sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Taşıdığımız transit yolcularımızın ilk beş uçuş kenti Tiflis, Tel-Aviv, Bakü,  Bangkok ve Dubai. Estonya'da kışlar uzun sürdüğü için yolcularımız hem yaz hem de kış sezonunda seyahat etmeye ilgi gösteriyorlar. Misafirlerimiz İstanbul'dan sonra tatil amaçlı olarak en çok Antalya'yı tercih ediyorlar"

"ESTONLARIN TÜRKLERE KARŞI BAKIŞ AÇISI POZİTİF"

Erkan İnce, Tallin'in önemli bir turizm şehri olduğunu ifade ederek, Türklerin son yıllarda Tallinn'e ilgisinin arttığını kaydetti. İnce, "Tallinn, kompakt ve butik bir şehir. Ulaşılması hem kolay hem de çevresindeki diğer Baltık ülkelerine buradan da kolaylıkla ulaşılabilir bir seviyededir. THY olarak misafirlerimizi buraya taşımaktan onur duyarız. Tallinn Ortaçağ'dan kalma eski bir şehir olmanın yanı sıra insanların rahat ve kolay gezebileceği, lezzetli yemekleri için güzel restoranların bulunabileceği bir yerdir. Estonya çok köklü bir kültüre sahiptir. Aynı zamanda Estonca ve Türkçe aynı dil grubu içerisinde bulunuyor. Estonların Türklere karşı bakış açısı pozitiftir.

"HEDEF: DOLULUK ORANLARIMIZI VE GELİRLERİMİZİ ARTIRMAK"

Öte yandan Genel Müdür İnce, THY'nin Tallinn hedefleri için de şunları söyledi:

"Amacımız THY'yi Tallinn'de daha iyi noktalara taşımaktır. Doluluk oranlarını ve gelirlerimizi artırmamız gerekiyor. Havalimanı otoritesi ile görüşüp terminal içinde ücretsiz reklam sahaları elde ettik.Yazları şehrin değişik yerlerinde outdoor'larda ve tramvayları giydirerek reklam ve tanıtım çalışmalarımız oluyor. Estonya'da eğitimli ve kültürlü insan profili dikkat çekiyor. Ülkede internet kullanımı çok yaygın olduğu için  imaj ve taktik olarak webside üzerinden reklamlarımız oluyor. Bu mecrayı yoğun bir şekilde kullanıyoruz."

GİDİŞ DÖNÜŞ; 190 EURO

THY, 2013 yılında haftada 3 seferle başlattığı Tallinn uçuşlarını bugün haftanın her günü karşılıklı olarak gerçekleştiriyor. İstanbul-Tallinn gidiş-dönüş bilet fiyatları 190 Avro'dan başlıyor.

Bu haber toplam 2204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim