• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Paraşütçüler bu kez şehitler için uçtu

Paraşütçüler bu kez şehitler için uçtu
Aksaray’da, ilki düzenlenen 20 ülkeden 150’ye yakın sporcunun katıldığı XCOPEN Hasan Dağı Uzun Mesafe Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası’nda yamaç paraşütü pilotları şehitler için uçtu.

Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısı sonucu çok sayıda şehit ve yaralı olması nedeniyle yamaç paraşüt uçuş pilotları ilk gün şehitler için Türk Bayrağı ile uçuş yaptı.

Hava Sporları Aksaray İl Temsilcisi Abdullah Kahraman, yarışma için geldiklerini belirterek, “Öncelikle çok üzgünüz, ciğerimiz yanıyor. Terörü lanetliyoruz. Şehitlerimiz var, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Böyle acı yaşamak istemiyoruz. İnşallah bu son olur. Yabancı ve Türk olmak üzere bütün pilotlarımız saygı duruşu yapıp şehitlerimize saygı için Türk bayrakları ile şehitlerimiz için uçacağız” dedi.

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, yaşanan terör saldırısının tüm ülkeyi yasa boğduğunu belirterek, “XCOPEN Hasan Dağı Uzun Mesafe Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasının ilk gününde burada birlikteyiz. Ancak bugün gerçekten içimizi sızlatan önemli bir gelişmeyle karşı karşıya kaldık. Maalesef memleketimizin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısı sonucu şehitlerimiz var. Bugün şehitlerimiz adına Türk bayrakları ile uçuş gerçekleştirilecek. Dünyanın muhtelif ülkelerinden gelen sporcularla birlikte terörü lanetleyeceğiz” şeklinde konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZ İÇİN UÇACAĞIZ"

Yamaç paraşütü uçuş pilotu Güner Akaya, teröre ve terör destekçilerine inat şehitler için uçacaklarını belirterek, “Keşke böyle kötü bir şey olmasaydı ama malum biz şu an buraya yarışmak için geldik. Sportif bir mücadele için buradayız. Kesinlikle eğlence için gelmedik. Dağlıca bölgesinde kahpece bir saldırı sonucu çok sayıda vatan evladı ay yıldızlı bayrağımız için canlarını verdi. Biz bugünkü uçuşumuzu onlara adayacağız. Türk bayraklarımızla onlar için uçacağız. Teröre inat, terör destekçilerine inat şanlı bayrağımızla gökyüzünde onların ruhunu canlandıracağız” diye konuştu.

Yamaç paraşütü uçuş pilotu Gizem Nalbur ise, olayın üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, “Ankara’dan geliyoruz. Hasan Dağında yamaç paraşütü yarışında uçacağız. Şehitlerimiz için çok üzüldük. Bugün şehitlerimiz için Türk bayrağımızla uçacağız. Bunun için de gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim