• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

THY'den ortak uçuş anlaşması

THY'den ortak uçuş anlaşması
Türk Hava Yolları ve Royal Jordanian Havayolları kod paylaşımı anlaşmasına imza attı.

Royal Jordanian Havayolları (RJ)  ve Türk Hava Yolları (TK), bugün, Ürdün ve Türkiye arasındaki güzergâhlarda, iki havayolu yolcularına daha fazla seyahat imkânı sağlayacak kod paylaşım anlaşmasına imza attılar. Anlaşma, 21 Eylül 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

İmza töreni Royal Jordanian Havayolları’nın Amman’daki Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Söz konusu anlaşma, her iki havayolunun Genel Müdürleri Kaptan Haitham Misto ve Doç. Dr. Temel Kotil tarafından, tarafların resmi makamları huzurunda imzalandı. Yeni  imzalanan Kod Paylaşımı Anlaşması, iki havayolu şirketi arasındaki ticari işbirliğini genişletmeyi hedefliyor.

Her iki havayolu yolcularına, Ürdün ve Türkiye arasında daha fazla seyahat seçeneği sunacak anlaşmaya göre, Royal Jordanian Havayolları ve Türk Hava Yolları birbirlerinin Amman ve İstanbul arasındaki uçuşlarına kod koyabilecekler. Ek olarak, Royal Jordanian Havayolları; Türk Hava Yolları’nın Akabe ve İstanbul arasında gerçekleştirdiği seferlere de kendi kodunu koyabilecek. Bahse konu anlaşma, ileriki süreçte iki ülke ötesindeki noktalar için de kod koyulmasına imkân sağlayabilecek.

Kaptan Misto anlaşmayla ilgili olarak, Türk Hava Yolları gibi hızla büyüyen ve oldukça etkin bir uçuş ağına sahip bir havayolu ile kurulan ticari ortaklıktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kaptan Misto ayrıca, “Amman ve Akabe’den İstanbul’a seyahat eden Royal Jordanian Havayolları yolcuları, Türk Hava Yolları’nın benzersiz bir lokasyona sahip transfer merkezi İstanbul üzerinden,  bayrak taşıyıcı havayolunun dünya üzerindeki yaygın uçuş ağında yer alan sayısız destinasyona seyahat imkânı bulabilecekler. Her iki havayolu yolcuları, bu anlaşma çerçevesinde yer alan destinasyonlarda iki modern filo sayesinde modern hizmet seviyesini de tecrübe etmiş olacaklar. Anlaşmanın ayrıca, iki havayolu arasında gelişecek ilişkilerin aşama katetmesine yönelik önemli bir adım olacağını umuyorum.” şeklinde görüş beyan etti.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise, “Her iki havayolunun uçuş ağları kapsamında, yolcuların seyahat imkânlarını maksimize edecek bir Kod Paylaşımı Anlaşması imzalayarak Ortaklığımızı geliştiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu ortaklığın iki ülke arasında hızla gelişen ilişkiler bakımından, iki havayoluna da büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Türk Hava Yolları İstanbul-Amman arasında haftalık 14 frekans ve İstanbul-Akabe arasında haftalık 3 frekans sefer gerçekleştirirken, Royal Jordanian Havayolları İstanbul-Amman arasında haftalık 14 frekans sefer düzenliyor.







Bu haber toplam 1778 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim