• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Samsun-Krasnodar direkt seferleri başlıyor

Samsun-Krasnodar direkt seferleri başlıyor
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun ile Rusya’nın Krasnodar kenti arasında direk uçak seferlerinin başlamasına yönelik çalışma yapıldığını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valiliği'nde düzenlenen Samsun-Krasnodar uçak seferleri düzenlenmesine yönelik yapılan toplantıya katıldı.

Basına kapalı yapılan toplantının ardından konuşan Yılmaz, Krasnodar'la direk hava bağlantısı kurulması için Rus bir firmayla görüştüklerini kaydetti.

Hava bağlantısının yapılmasını çok önemsediğini belirten Yılmaz, "Uçak şirketlerinin yetkilileri ile birlikte 3 ay önce başlamış olan karşılıklı görüşmelerimizi teknik ayrıntılarına girmeksizin karşılıklı özetledik. Teknik çalışmalar devam ediyor. Görüştüğümüz konuları nihai kararlar aşamasına getireceğiz. Ardından da protokoller imzalanıp Samsun ile Krasnodar arasında uçak seferlerinin başlatılmasına ilişkin sürece geleceğiz. Seferlerin ne zaman başlayacağı, haftalık uçuş sayısının ne olacağı gibi konuları da bu protokol kapsayacak. İnşallah yakın zamanda protokolü imzalayacağız" dedi.

Samsun’un hızla kalkınan bir şehir olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Üreten bir Samsun ortaya koymaya çalışıyoruz. Standardı yüksek keyifli ve modern bir şehir olmak yetmiyor. Geçim şartlarıyla ilgili de üretimi önemsiyoruz. Parayı üreterek kazanan bir şehir olmak zorundayız. Bu konuda yapacak çok işimiz var. Samsun’un gayri safi milli hasılası içinde tarımın payı yüzde 25’ler düzeyinde. Hizmet sektörü ise yüzde 50’ler civarında. Hizmetler sektörü yüzde 50’lerin altına düşmeli, tarıma dayalı sanayimizin payı yükselmeli. Bu konuda bu bilinci taşıyoruz.

Samsun’un etrafına sıkışmış, çevresindeki illerle ticaret yapmaya çalışmakla olmaz. Böyle bir yere varamaz, zenginleşemeyiz. Zenginleşmek demek başka pazarlara satıp döviz elde etmek demektir. İnşallah bu uçak seferleri ihracatın ve karşılıklı ticari ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlayacak."

Bu haber toplam 2399 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim