• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

KTHY’nin son izleri siliniyor!

KTHY’nin son izleri siliniyor!
Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın eski genel merkez binasında ne varsa satışta. Toz- toprak içerisinde, devlet memurları KTHY’den kalan son malları satmak için vatandaşı bekliyor.

36 yıl hizmet veren ancak Ekim 2010 da mali kriz nedeniyle iflası açıklanan Kıbrıs Türk Hava Yolları’na ait demirbaşların satışına devam ediliyor. Haraç- mezat elden çıkarılan ofis eşyalarının ucuz fiyatları özellikle ikinci el eşya alıp- satan işletmelerin ilgisini çekti

TOZ TOPRAK İÇİNDE

KTHY eski genel merkez binasında devam eden satışlar, toz- toprak içerisinde gerçekleşiyor. Yıllardır kapalı olan binaya gelen vatandaşlar, gayri insanı koşullar içerisinde alım yaparken, Devlet Emlak Malzeme Dairesi personeli de kan- ter içerisinde hizmet veriyor
Ülkemizin hava yolu şirketi olarak 36 yıl hizmet veren ancak Ekim 2010 da mali kriz nedeniyle iflası açıklanan Kıbrıs Türk Hava Yolları’na ait demirbaşların satışına devam ediliyor.

Daha önce birçok noktada devam eden satışlar, hafta içerisinde KTHY eski genel müdürlük binasın taşındı. Tasfiye halindeki KTHY şirketine ait demirbaşlar Lefkoşa’daki KTHY eski Merkez binasında “yerinde satış usulüyle” satılıyor. 

Devlet Emlak Malzeme Dairesi tarafından belirlenen fiyatlarla perakende olarak satışa sunulanların arasında ofis telefonu, para kasası, ofis masası, klima, televizyon gibi demirbaşlar yer alıyor. Satışa sunulan malları ucuza alma imkanı bulan vatandaşlar, açık arttırmaya büyük ilgi gösteriyor.

Duygusal anlar yaşandı

Açık arttırmayı fırsat bilen birçok KTHY eski çalışanı Merkez binada yapılan satışa ilgi gösterdi. Eski çalışanlar, ofisleri gezdi, birçok demirbaşı inceledi ve eski günlerini anımsadı. 

Duygusal anlar yaşayan eski KTHY çalışanlarının birçoğu gözyaşlarını tutamadı. Dolapların ve çekmecelerin birçoğunda özel eşyalarının olduğunu söyleyen çalışanlar ofislerine çıkıp eşyalarını toparladı.
Satışlar devam edecek

Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayitlik Dairesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, satışın ilk günü demirbaşların birçoğu satıldı. Geriye kalan eşyaların satışı ise mesai saatleri içerisinde gerçekleştirileceğini söyleyen yetkililer demirbaşların tümü satılana kadar bu işlemin yapılacağını söyledi.

Müdürün eşyaları satılık değil

Demirbaşlara ilgi gösteren birçok vatandaş, KTHY Genel Müdür odasındaki masa ve koltuğa talip oldu. Yetkililer ise, koltuğun ve ofis masasının satılacak eşyalar listesinde olmadığını belirterek, satışa izin vermedi.
 
Vatandaş ne dedi…

Fatoş Özçalışkan: “Buralardan bir şeyler almak beni çok üzüyor. Keşke yapılacak bir şeyler olsaydı da bu eşyalar satılmak yerine kullanılsaydı. Çürüyüp gitmeleri yerine satılmaları en mantıklısı. Burada çalışan insanlar gelerek duygusal anlar yaşıyor Kıbrıs Tük Hava Yolları keşke bu duruma düşmeseydi”

İsmail Yılmaz: “Burada önemli olan bu binada satılan eşyalar değildir. Önemli olan bu satışa sebep olan kişilerdir. Bence bu kişiler yargı önüne çıkartılmalı. Burada duygu dolu anlar yaşanıyor, eskiden burada çalışan insanlar buraya gelerek anılarını yad ediyor. Bende buradan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ait olan bir şirketten, kendime hatıra bir şeyler alıyorum”

Kaynak: Hasan DÜZGÜN - Kıbrıs Havadis Gazetesi

Bu haber toplam 4275 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim