• BIST 9530.47
  • Altın 2485.014
  • Dolar 32.5011
  • Euro 34.8568
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

THY beklentileri aşağı çekti

THY beklentileri aşağı çekti
THY yıl sonu gelir beklentisinin ardından, yolcu hedefini de aşağı revize etti.

İkinci çeyrek sonuçlarının ardından yılsonu gelir beklentisini aşağı revize eden THY, ilk sekiz aylık trafik rakamlarının ardından yıl sonu yolcu sayısı ve doluluk oranı hedeflerini de aşağı çekti.

Reuters'ın haberine göre, THY, hafta sonunda KAP'a bildirdiği revize hedeflerine göre, yılsonu toplam yolcu beklentisini 63 milyondan 61,7 milyona; doluluk oranı beklentisini de yüzde 80,3'ten yaklaşık yüzde 78'e çekti. THY, 2014 yılını 54,7 milyon yolcu ve yüzde 78,9 doluluk oranı ile tamamlamıştı.

THY, Ağustos ayında ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından, yılın ikinci yarısında kur etkisiyle gelirlerde öngördüğü baskı nedeniyle yılsonu satış geliri beklentisini de 12 milyar dolardan 11 milyar dolara revize etmişti. Analistler, geçen hafta Ağustos trafik sonuçlarını açıklayan şirketin yılsonu yolcu hedefinde de bir revizyona gitmesini bekliyorlardı.

THY'nin Ocak-Ağustos dönemi yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 artışla 40,7 milyon oldu. Yolcu doluluk oranı ise 0,8 puanlık düşüşle yüzde 78,8 olarak gerçekleşti.

Yolcu sayısındaki artışa rağmen, yılsonu hedefinin uzağında kalan THY'de, mevcut yolcu artışının kâr marjının düşük olduğu iç hatlar ile transit yolculardan gelmesi de büyümenin bilançoya olumlu etkisini sınırlıyor.

Oyak Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, daha önce yılsonu gelir beklentisini aşağı çeken THY'nin yolcu hedefinde de aşağı yönlü revizyona gitmesinin piyasa tarafından beklenen bir gelişme olduğu belirtildi.

THY hisseleri de, yolcu ve doluluk oranı hedefindeki aşağı yönlü revizyonlara önemli bir tepki vermedi. THY hisseleri saat 1115'te BIST-100 endeksindeki düşüşe paralel yüzde 0.49 satıcılı seyrediyor.

GELİRLERDEKİ BASKININ AZALARAK SÜRMESİ BEKLENİYOR

THY, hafta sonunda KAP'ta yer alan açıklamasında, yılın kalanı için daha önce yapmış olduğu genel değerlendirmeyi ise korudu.

Buna göre, üçüncü çeyrekte iki dini tatilin de etkisiyle daha yüksek talep beklendiğini ifade eden THY, yılın ikinci yarısı boyunca sabit kur altında, gelirlerdeki baskının azalmakla birlikte devam edeceğini öngörüyor.

Şirket EBITDAR tutarında ise artış öngörüyor. Yılsonu itibariyle toplam uçak sayısı hedefini ise 299 olarak açıkladı.

THY, sene başında 293 olarak öngördüğü toplam uçak sayısı beklentisini daha sonra 300'e çıkarmıştı.

Bu haber toplam 3330 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim