• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Kapıkaya yamaç paraşütü merkezi olacak

Kapıkaya yamaç paraşütü merkezi olacak
Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Kapıkaya köyü Türkiye’nin en önemli yamaç paraşütü merkezi olmaya hazırlanıyor.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından Bafra Turizmi çalışmaları kapsamında da desteklenen yamaç paraşütü sporuna ilgi her gün artıyor.

Kapıkaya Köyü Yunt Dağı’ndan uçuş yapan Türkiye’nin tecrübeli paraşütçüleri, Kapkıya köyü ve eteklerindeki Kızılırmak’ın muhteşem bir görüntüsü olduğunu ifade ettiler ve uçuş için de termik ve dinamik bakımdan için mükemmel olduğunu belirttiler.

Kapıkaya köyünün yamaç paraşütü ile de gündeme gelmesinden büyük memnuniyet duyan köy muhtarı Bahri Bozok, “Yamaç paraşütçüsü arkadaşlar köyümüze gelip uçuyor. Bugün küçük yeğenimiz de hocası ile beraber gelip uçtu. Buranın gelişmesi için destek verenlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesinin burası için bazı projeleri var. Tepeye kısa yoldan çıkabilmek için yol yapılacak. Köyün üst kısmına ziyaretçilerin gelip dinlenebilmesi için kafeterya ve seyir tepesi yapılacak” dedi.

Yamaç paraşütü pilotu Ramazan Özçelik ise, “Bugün 12 yaşındaki Bafralı Onur ile uçtuk. 45 dakikalık bir uçuşumuz oldu. Bu barajın çok güzel bir potansiyeli var. Kıvrımlı şekli çok güzel bir görüntü veriyor. Biz bu görüntüleri paylaştığımızda Ölüdeniz sananlar oluyor ya da bu güzel yer neresi diyorlar. Birçok insan buranın varlığından haberdar değil. Geçtiğimiz günlerde, buranın fotoğraflarını gören arkadaşlarım İstanbul’dan geldiler” diye konuştu.

Temmuz ayında Kapıkaya’da düzenlenen yamaç paraşütü etkinliğinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kapıkaya köyünün yamaç paraşütü merkezi olabilmesi için her türlü desteğin verileceğini, bu kapsamda önce yol sorununun çözüleceğini, ardından sosyal donatılar yapılacağını ifade etmişti.

Bu haber toplam 1764 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim