• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Qatar Airways’in yeni rotası Sydney

Qatar Airways’in yeni rotası Sydney
Sydney ile Doha arasında her gün yapılacak günlük direkt uçuşlar turizm ve ticaret bağlantılarını önemli ölçüde genişletecek. Dünyanın en popüler iş ve turizm merkezilerinden biri olan Sydney, Qatar Airways’in Avustralya’daki üçüncü varış noktası olacak.

Qatar Airways, 1 Mart 2016 tarihinden itibaren, Doha ile Sydney arasında her gün yapılması beklenen direkt uçuşlarla birlikte havayolu şirketinin Avustralya’daki üçüncü varış noktasının uçuş ağına katılacağını duyurdu. Doha merkezli havayolu şirketi, şu anda her gün Melbourne ve Perth şehirlerine haftada 14 uçuşla aktarmasız uçuşlar gerçekleştiriyor.

Avustralya, cennet gibi plajların, büyüleyici doğası, zengin tarihi ve kültürü ile her yıl milyonlarca ziyaretçiyi kendine çekiyor. Ülkenin en kalabalık şehri Sydney, okyanus kenarındaki konumu, kumsalları, dünya genelinde simge haline gelmiş olan Sydney Opera Binası ve Liman Köprüsü’yle dünyanın en popüler iş ve turizm merkezlerinden biri olarak gösteriliyor. Sydney, Qatar Airways’in hızla büyüyen uçuş ağının şüphesiz en popüler varış noktası olacak. Kalkış saatinin her iki yönde de akşam saatlerinde olması yolcular açısından daha uygun olacak. Ayrıca, Doha – Sydney arasında her gün yapılacak olan uçuşlarda kullanılacak Boeing 777-300 modeli uçaklarda, her iki sınıfta da Qatar Airways’in ödüllü konuk severliği ve konfor hizmeti sunulacak.

Önümüzdeki Mart ayından itibaren Sydney uçuşlarının başlayacağını belirten Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbar Al Baker, “Avustralya’daki varış noktalarının artmasının Katar ile Avustralya arasında var olan ticareti ve ticari bağları arttıracağına ve güçlendireceğine şüphe yok. Bu sayede yakın gelecekte daha sağlam ortaklık fırsatları yakalanabilecek. Bu uçuşların başlaması ile Avustralya ve uçuş ağımızdaki diğer noktalar arasında da daha fazla yolcu taşıyacağız. Böylece hem Doha’daki en son teknoloji ile donatılmış Hamad Uluslararası Havalimanında hem de uçuş esnasında daha fazla yolcumuza birinci sınıf hizmet sunacağız” dedi.

Qatar Airways’i Sydney havalimanında karşılamayı dört gözle beklediklerini belirten Sydney Havalimanı İdari Müdürü ve CEO’su Mr. Kerrie Mather ise, “2015 yılında Skytrax tarafından Yılın Havayolu Şirketi seçilen Qatar Airways ile birlikte yolcularımıza kaliteli ürünler ve dünya genelindeki varış noktalarına daha fazla bağlantı imkanı sunacağız. Her gün yapılacak yeni uçuşlarla birlikte turizm amacıyla New South Wales’e gelen yolcu sayısı önemli miktarda artacak” dedi.

Haziran ayında dünyanın en iyi havayolu şirketi seçilen Katar Devleti’nin Ulusal Havayolu Şirketi Qatar Airways, 2015 Skytrax Ödülleri kapsamında bu ödülü üçüncü defa aldı. Şirket, yakın zamanda ‘İş Seyahati için En İyi Havayolu’ ödülünü aldı ve dünyanın önde gelen seyahat yayınlarından biri olan Condé Nast Traveller tarafından verilen ‘Tatil Amaçlı Uzun Mesafeli Seyahat’ ödülünde okuyucuların seçimi oldu.

Qatar Airways ile Sydney rotasında Business Class’ta seyahat edecek yolcular son derece konforlu, 180⁰ yatak haline gelebilen koltukların tadını çıkarabilecek. Buna ilave olarak “à la carte” menü ile uçuş esnasında istedikleri zaman yemek siparişi verebilme imkânı sunulacak. Uçakta ayrıca, her yolcu sınıfı için, koltuklarda yer alan bireysel ekranlarda son teknoloji Oryx One eğlence sistemi yer alacak.

Qatar Airways ile uçan yolcular, havayolu şirketinin merkezi olan, son teknoloji ile donatılmış Hamad Uluslararası Havalimanı’nda tek duraklı uygun ve sorunsuz aktarma yapabilecek. Bu havalimanında dünyanın en büyük ve en lüks Business Class yolcu salonları 70 perakende mağaza ve 30 yiyecek-içecek noktasının bulunduğu büyük bir mağaza-restoran alanı yer alıyor. Bunların dışında havalimanında tüm yolcuların düşük bir giriş ücreti ödeyerek kullanabilecekleri, içinde yüzme havuzu, squash kortları, sauna ve buhar odaları yer alan bir spa da bulunuyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan ve sadece 18 yıldır faaliyette olan Qatar Airways bu süre içinde oldukça hızlı bir büyüme gerçekleştirdi ve şu anda, 166 uçaktan oluşan modern filosu ile iş ve tatil amaçlı seyahat edenler için Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da 152 varış noktasına uçuşlar gerçekleştiriyor.

Bu haber toplam 2588 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim