• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Uzun menzil A350'nin ilk müşterisi Singapur oldu

Uzun menzil A350'nin ilk müşterisi Singapur oldu
Singapur Havayolları, Singapur ile Amerika arasında direkt uçuşların yeniden başlamasını sağlayacak Airbus A350 model uçağın yeni ultra uzun menzil varyantının ilk müşterisi olmak üzere Airbus firmasıyla bir anlaştı.

Singapur Havayolları, Singapur ile Amerika arasında direkt uçuşların yeniden başlamasını sağlayacak Airbus A350 model uçağın yeni ultra uzun menzil varyantının ilk müşterisi olmak üzere Airbus firmasıyla bir anlaştı.

Singapur Havayolları, 63 adet A350-900s model uçağın kesin siparişini verdi ve Airbus ile yapılan yeni anlaşma, bu siparişlerden yedi tanesinin 8.700nm menzile sahip olan A350-900ULR modele geliştirilmesini kapsamakta. Havayolu şirketinin aynı zamanda 20 satın alma seçeneği bulunmakta ve bunlardan dört tanesi kesin A350-900 siparişine dönüştürülecek. Bu durum, kesin sipariş kapsamındaki A350s model uçak sayısını 67’ye yükseltecek ve 16 tane de satın alma seçeneği olacak.

Singapur ile hem Los Angeles hem de New York arasında dünyanın en uzun mesafeli direkt uçuşlarının yeniden başlatılmasını sağlayacak olan A350-900ULR model uçakların 2018 yılında teslim edilmesi planlanlanıyor. Bu uçak, şu anda geliştirilme aşamasında olan yepyeni kabin ürünleri ile donatılacak. Singapur ile Amerika içindeki ilave noktalar arasındaki direkt uçuşların yapılması da Havayolu Şirketi tarafından değerlendiriliyor.

Singapur Havayolları CEO'su Sayın Goh Choon Phong; "Müşterilerimiz Singapur- Amerika arasındaki direkt uçuşların yeniden başlamasını istiyorlardı ve Airbus firmasının bunu gerçekleştirmek üzere bize ekonomik olarak uygulanabilir bir olanak sunmasından çok memnunuz" dedi.

Airbus Başkanı ve CEO'su Sayın Fabrice Brégier ise Singapur Havayolları ile çalıştıkları için çok mutlu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı, "Bu durum, endüstrimizdeki ürün ve hizmet yeniliklerinde öncü şirket olarak müşterilerimizin beklentilerini karşılamak ve bu beklentileri aşmak için ne kadar çabaladığımızın bir başka örneğidir. Bu durum aynı zamanda, Kuzey Amerika ile Güneydoğu Asya arasında en kullanışlı ve en hızlı hava bağlantısını sağlayarak Singapur transfer merkezini daha da güçlendirecektir. Seçkin ve direkt Amerika uçuşlarını yeniden başlatan Singapur Havayolları ile çalışacağımız için çok heyecanlıyız. En uzun rotalarda sunduğu benzersiz işletme ekonomisi ile A350, bu tip uçuşlar için en iyi ve esnek platformdur. Ayrıca uçağın daha geniş ve daha sessiz kabini, yolcuların dünyaca ünlü Singapur Havayolları uçak içi ürünlerinin keyfini çıkarması için en uygun ortamı da sağlayacaktır“ diyerek sözlerini sonlandırmıştır. Yapılan sözleşme uyarınca Singapur Havayolları, ilk A350-900 model uçaklarını 2016 yılının başında teslim almaya hazırlanmaktadır ve bu durum Havayolu Şirketinin genç ve modern bir filoyu sürdürme politikasını desteklemektedir. Singapur Havayolları, 2013 yılında A340-500 model uçakları emekliye ayrılana kadar Singapur ile Los Angeles ve New York arası direkt uçuşlarına devam etmiştir."

Bu haber toplam 2054 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim