• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Türk Hava Kurumu'nun eski ve yeni yönetimi Anıtkabir'de birlik mesajı verdi

Türk Hava Kurumu'nun eski ve yeni yönetimi Anıtkabir'de birlik mesajı verdi
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Anıtkabir ziyaretinde birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Anıtkabir’i ziyareti esnasında birlik mesajı verdi. Atılgan, “Kurum, eski yöneticileriyle ve yeni yöneticileriyle bir bütündür. Tek yürektir, tek bilektir. Bunu da hep birlikte burada eski ve yeni yöneticilerimiz birlikteliğimizi bütün topluma bildirmek için beraberiz.” dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret etti. THK, kendi yönetimleriyle ilk defa Anıtkabir’i ziyaret etti. Atılgan, ziyaret öncesinde basın açıklaması düzenledi. Hep birlikte bugün 1925 yılında THK’nın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkmak için toplandıklarını ifade eden Atılgan, “Biz büyük bir aileyiz. Eski yönetim, yeni yönetim, eski başkanlarımız birlik beraberlik için THK yeniden kalkışa hazırlandığını duyurmak istiyorum.” dedi.

THK’nın millet tarafından sahiplenildiğine dikkat çeken Atılgan, kurumun asıl sahibinin millet olduğunu vurguladı. Atılgan, “Bu kurum millet tarafından büyük hizmetler gördü. Bundan sonrada bu hizmetleri görmeye devam edecek.” ifadesinde bulundu. 

Türk Hava Kurumu’nun havacılığı hizmete mal ettiğini kaydeden Atılgan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Havacılığı milletimize mal etmiştir. 1925-50 yılları arasında bu kurum 350 savaş uçağı aldı. Çok daha güzel hizmetler yapacak, değişik alanlarda faaliyetlerini yerine getirecek. Bugün sportif alanındaki faaliyetlerinin yanında vakıflaşmıştır, üniversitesi vardır, ülkemizin en önemli değer varlığı olan ormanların kısa sürede söndürülmesi için 7 yıldır, uçaklarla mücadele vermekte. Acil yetiştirilmesi gereken hastalar için helikopter ambulans hizmeti vermekte. Bunun gibi daha önümüzdeki günlerde milletimizin geleceği için çok daha güzel hizmetler yapacağımızı vurgulamak istiyorum.”

Atılgan, THK’nın eski yöneticileriyle, yeni yöneticilerin bir bütün olduğunu vurguladı. Atılgan, “Kurum, eski yöneticileriyle ve yeni yöneticileriyle bir bütündür. Tek yürektir, tek bilektir. Bunu da hep birlikte burada eski ve yeni yöneticilerimiz birlikteliğimizi bütün topluma bildirmek için beraberiz. Gündemi devretmek gibi bir keyfiyetimiz vardır. Önemli olan seçim kazanmak, seçim kaybetmek değildir. Bu seçimin kaybedeni yoktur, bir hizmet yarışıdır. Milletin emanet etmiş olduğu bu kuruma hizmet etme gayretidir. Bu gaye ile buradayız.” şeklinde konuştu. 

THK GENEL BAŞKANI VE HEYET MOZELEYE ÇELENK BIRAKTI, SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan ve beraberindeki heyet daha sonrasında Aslanlı yoldan geçti. Heyet, mozeleye çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu. Misak-ı Milli Kulesi’nde anı defterini imzalayan THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, şu düşüncelere yer verdi: 

“Aziz Atam, Türk Hava Kurumunun temelini attığın tarihin üstünden doksan yıl geçti. O gün bugündür başımız dik, irademiz sarsılmaz bir şekilde yaşadık. Emanetinin şimdiki sahipleri bizler, ilk günkü şevk ve heyecanla 'İstiklal Göklerdedir' misyonunu sürdürüyoruz.

Bugün el ele vermiş, ayrı gayrısı olmayan bir topluluk olarak huzurundayız. ‘Daha çok ve daha büyük işler’ yapmanın arifesinde her zamankinden daha zinde, daha coşkulu ve daha güçlüyüz. İstiklalinden ödün vermeyen bir milletin, istikbali göklerde arayan çocukları olarak, gösterdiğin hedefi gelecek nesillere aktarmayı vazife biliyoruz.

Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyor, sağlam temeller üzerine bina ettiğin Türk Hava Kurumu için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz.”

Bu haber toplam 3228 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim