• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İzmir-Antalya hattı daha kısa olacak

İzmir-Antalya hattı daha kısa olacak
Daha az yakıt tüketimi, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla yürütülen hava koridorlarının kısaltılması çalışmaları kapsamında, İzmir-Antalya arasında yeni bir hava koridoru belirlendi.

​Daha az yakıt tüketimi, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla yürütülen hava koridorlarının kısaltılması çalışmaları kapsamında, İzmir-Antalya arasında yeni bir hava koridoru belirlendi. SHGM tarafından yapılan açıklamada, uçuş koridorunda 29 kilometrelik bir kısalma olacağı belirtildi.

SHGM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün daha az yakıt tüketimi, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla yürüttüğü hava koridorlarının kısaltılması çalışmaları kapsamında, İzmir-Antalya arasında yeni bir hava koridoru belirlendi.

SHGM’nin DHMİ ve Hava Kuvvetleri gibi ilgili sivil ve askeri kurumlarla koordinasyon içinde yürüttüğü çalışma kapsamında, İzmir-Antalya arasında belirlenen yeni uçuş koridoru, eski koridora göre 29 km daha kısa olacaktır. OKESA-MILAS-DALAMAN-ANTALYA yerine AKBUK-OKESA-BALSO olarak belirlenen yeni koridor, 12 Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe girecektir. İzmir-Antalya arasında çift yönlü kullanılabilecek olan yeni koridorun Tanıtması T283, uçuş seviyesi ise FL120-FL290 arasında kullanılabilecektir.

Hava sahasının daha etkin kullanılması ve uçuş güzergâhlarının kısaltılması kapsamında daha önce de Siirt ve Van arasında yeni bir hava koridoru tesis edilerek kısaltılması sağlanmıştı. Maliyetlerinin düşürülmesi ve zaman tasarrufu açısından büyük önem taşıyan bu uygulama ile atmosfere salınan karbondioksit miktarının azaltılmasına da büyük katkı sağlamaktadır.

Dakikada ortalama 62 litre yakıt tüketen uçakların rotalarının 1 dakika kısalması halinde atmosfere yayılan karbondioksit gazını 160 kg azaltıyor. Rotaların kısaltılması halinde yakıt tasarrufu başta olmak üzere pilot, bakım, uçak kullanımı gibi diğer direkt katkılar da dikkate alındığında önemli bir tasarruf sağlayacaktır.

Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim