• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Kremlin: Uçak kazasında terör saldırısı ihtimal dışı değil

Kremlin: Uçak kazasında terör saldırısı ihtimal dışı değil
Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden St.Petersburg’a dönüşü sırasında Sina Yarımadası’nda düşen Rus havayolu şirketi Kogalımavia’ya ait Airbus A-321 tip yolcu uçağı ile ilgili Kremlin önemli açıklamalarda bulundu.

Kaza ile ilgili herhangi bir versiyonu ihtimal dışı tutmadıklarını ifade eden Peskov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kaza ile ilgili bilgilendirildi. Araştırma komisyonu çalışmalarına yeni başladı. Hangi muhtemel nedenlere dayandığı konusunda şimdilik açıklama yapamayız…” dedi.

Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov’un bu sabah bölgeden geldiğini ve Putin’le görüştüğünü ifade eden Peskov, komisyon çalışmalarının ilk sonuçlarının değerlendirildiğini kaydetti.

Daha önce Sina Yarımadası'ndaki IŞİD militanları uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etmişti. Ancak Rus yetkililer, IŞİD'in elinde 9.450 metre yükseklikteki bir uçağı vuracak teçhizatın olmadığını söylemişti.

TEKNİK ARIZA YA DA PİLOT HATASI YOK

Uçağın havada parçalanarak düştüğü yönünde açıklamada bulunan havayolu şirketi Kogalımavia Havayolları basın toplantısı düzenledi. 

Uçağın teknik bir arıza ya da pilot hatası nedeni ile düşmüş olmasının imkansız olduğuna değinen Kogalımavia Havayolları Genel Direktör Yardımcısı Aleksandr Smirnov, “Tek mantıklı açıklama A321’in dış fiziki etkiler nedeni ile düşmüş olması. Uçağa mekanik bir baskı olmuş olabilir. Sistemin kapandığına dair herhangi bir teknik arıza da görülmüyor.” dedi.

ACİL DURUM ÇAĞRISI YAPILMADI

Yetkili mürettebatın uçuş sırasında herhangi bir sorun bildiriminde bulunmadığına da dikkat çekti.

A321 mürettebatının herhangi bir acil durum çağrısı yapmadığını belirten Smirnov, “Mürettebatın kaza ile birlikte tüm kontrollerini kaybetmiş olabilecekleri görülüyor. Yer hizmetleri ile irtibata geçilerek, herhangi bir acil durum çağrısı yapılmaması bundan kaynaklanıyor.” dedi.

Uçağın teknik durumunun iyi olduğunu kaydeden Smirnov, “Uçağın motoru 26 Ekim’de Moskova’da bakımdan geçirildi. Herhangi bir sorun bulunamadı. Yakıt kalitesi ile ilgili de herhangi bir sorun yoktu.” değerlendirmesinde bulundu. 

Şirket yetkilisi çalışmaların objektif bir şekilde yapılacağı konusunda endişeleri olmadığını da belirtti.

Bu haber toplam 3616 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim