• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

ABD'den Mısır'da düşen uçakla ilgili açıklama

ABD'den Mısır'da düşen uçakla ilgili açıklama
ABD’ye ait bir uydunun kaydettiği görüntülerin, Rus yolcu uçağının Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düştüğü sırada ‘ısı patlaması’ meydana geldiğini gösterdiği belirtildi.

Rus Kogalımaviya Hava Yolları'na ait yolcu uçağının, 31 Mart’ta Sina Yarımadası'nda düşmesinin nedeni henüz belirsizliğini korurken, uçağın bölgede etkin olan IŞİD militanları tarafından füzeyle vurulmuş olabileceği iddiası da tartışılmaya devam ediyor. Sputnik'te yer alan habere göre, ABD’li yetkililer, uydu kayıtlarının füze iddiasını desteklemediğini belirtti.

‘FÜZE SPEKÜLASYONU ARTIK GÜNDEM DIŞI’

NBC News kanalının haberine göre, üst düzey bir Pentagon yetkilisi, ABD’ye ait uydunun Rus uçağının Sina Yarımadası’nda düştüğü sırada ‘ısı patlaması’ meydana geldiğini tespit ettiğini açıkladı. Uçağın karadan havaya füzeyle vurulduğunu gösteren hiçbir işaretin ise bulunmadığını vurgulayan yetkili, “Uçağın füzeyle vurularak düşürüldüğü spekülasyonu artık gündemden kalktı” dedi.

‘UÇAĞIN İÇİNDE PATLAMA OLMUŞ OLABİLİR’

Öte yandan yetkilinin açıklamalarına göre ABD istihbaratı, uçağın yüksek irtifada seyrederken parçalara ayrılması ve havada ‘ısı patlaması’ görüntüsü meydana gelmesi nedeniyle, kabinde bir bomba ya da yakıt patlaması yaşanmış olabileceğine inanıyor.

Bu arada İngiliz terör uzmanı Charles Shoebridge ve Mısır’ın eski Ulaştırma Bakanı Veil el Madavi de, uçağın füzeyle vurulmasının mümkün olmadığı görüşünde. İki isim de IŞİD ve diğer terör örgütlerinin uçak düşürecek askeri kapasiteden yoksun olduğunu vurguladı.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı ve Rus havacılık ajansı Rosaviatsiya, tüm göstergelerin, uçağın havadayken parçalandığına işaret ettiğini açıklamıştı. Ancak kazanın kesin nedeninin açığa çıkması için soruşturma sürecinin tamamlanması gerekiyor.

Bu haber toplam 3671 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim