• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Uçağa bombalı valizi rüşvetle soktular iddiası!

Uçağa bombalı valizi rüşvetle soktular iddiası!
İngiliz istihbaratı, düşen Rus uçağına bombanın Şarm el Şeyh’teki havalimanından bavul içinde geçirildiği yönünde kuvvetli deliller elde etti.

Rus havayolu şirketi Kogalımaviya’ya ait Airbus A320 yolcu uçağının cumartesi günü Şarm el Şeyh’ten kalkışından kısa bir süre sonra, içindeki 224 yolcu ve mürettebatla Sina Yarımadası’na düşmesi ardından, İngiliz ve ABD’li yetkililer uçağın, içine yerleştirilen bir patlayıcı nedeniyle düşmüş olabileceğini öne sürmüştü. Olayın ardından İngiltere, Şarm El Şeyh ile İngiltere arasındaki tüm uçuşların durdurulmasına karar vermişti. ABD Başkanı Obama’nın da ‘Uçakta bir bomba olma ihtimali bulunduğunu düşünüyorum’ sözlerinin ardından bununla ilgili iki teori ortaya atıldı.

20 sterlin rüşvet verdiler

İstihbaratı Şarm el Şeyh Havalimanı’ndaki güvenlik açıklarını tespit için yaptığı araştırmada güvenlikten sorumlu Mısırlıların zamanlarının büyük bölümünü telefonlarında Candy Crush oynayarak geçirdiklerini tespit etmişti. Dün daha vahim bir gerçek daha ortaya çıktı. Tatilcilerin ucuz olması nedeniyle akın ettiği Şarm el Şeyh’te güvenlikçilerin kuyruk beklemek istemeyen yolculardan rüşvet aldıkları ileri sürüldü. Buna göre bavul kontrolü için x-ray makinelerine bazen saatlerce sıra beklemek istemeyen bazı İngiliz yolcuların 20 sterlin (Yaklaşık 100 TL) rüşvet vererek güvenlik kontrolüne girmeden uçağa bindirildiği ortaya çıktı. IŞİD’çilerin de bunu daha önceden tespit edip bomba yüklü bavul ile uçağa binmiş olabileceği sanılıyor. Diğer olasılık ise uçağın kargo bölümüne giriş izni olan bir kişinin uçağın kalkışından önce bir bagajın içine bomba yerleştirmiş olabileceği.

2 bomba uçak boşken yerleştirildi

Bir diğer teori ise IŞİD militanlarının güvenlik görevlileriyle işbirliği içerisinde yolcular alınmadan önce bagaj bölümünden uçağa girdiği veya bu bölüme ya da uçağın tavanına zaman ayarlı bombayı yerleştirdiği şeklinde.

Valizsiz uçacaklar!

İngiltere’nin uçuşları karşılıklı olarak iptal etmesi nedeniyle Şarm El Şeyh kentinde 20 bin İngiliz turist mahsur kaldı. İngiliz The Guardian gazetesi, Başbakan Cameron’ın onay vermesiyle binlerce İngiliz turistin bavulları olmadan çok sıkı güvenlik kontrolü altında ülkeye giriş yapacaklarını yazdı. Turistlerin valizlerini peşlerinden tutulan kargo uçakları taşıyacak. İngiliz turistler uçağa sadece küçük çantalarını alabilecek.

Rusya da iptal etti

İngiltere ve Türkiye’nin ardından Rusya da dün Şarm El Şeyh’e tüm uçuşlarını karşılıklı olarak iptal etti.

THY ekibi  Mısır’da

Birçok havayolu şirketinin Şarm el Şeyh’e uçuşları durdurmasının ardından Türk Hava Yolları da bu bölgeye yapacağı uçuşları iptal etmişti. THY’nin güvenlik ekibi dün Mısır’a gitti ve Şarm el Şeyh Havalimanı’ndaki güvenlik önlemlerini inceleyerek Mısırlı yetkililerden bilgi aldı. Onların vereceği rapora göre THY seferlerinin akıbeti de belli olacak.

Bombayı bebek açığa çıkardı

Rus uçağının enkaz parçalarının içeriden şarapnel parçalarıyla kaplı olması ve dışa doğru bükülmüş halde bulunması uçağın içinde bir bomba patladığı olasılığını akıllara getirmişti. Bomba teorisi, uçağın enkazından 30 kilometre ötede 10 aylık bir Rus bebeğin cesedinin bulunmasıyla kesinleşti. Minik Darina’nın patlamanın etkisiyle fırlayarak enkazdan uzakta bir bölgeye düştüğü sanılıyor. Bebeğin anne ve babasının cesetlerine ise halen ulaşılamadı.

Bu haber toplam 5063 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim