• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Qatar Airways, Boeing 787 dreamlinerlarını teslim aldı

Qatar Airways, Boeing 787 dreamlinerlarını teslim aldı
Qatar Airways, Boeing’in Birleşik Devletler Everet’teki üretim tesisinde yapılan bir törenle 24. ve 25. Dreamliner’larını teslim aldı.

Boeing 787’nin, Orta Doğu’daki lansman müşterisi olan Qatar Airways, ilk Dreamliner’ı Kasım 2012’de aldı ve o zamandan beri, havayolu şirketi dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olarak genişlemeye devam etti. Şu anda ise, dünya genelinde 150’den fazla varış noktasına uçuşlar gerçekleştiriyor. Amsterdam, Kazablanka, Cape Town, Roma ve Tokyo Haneda da dahil olmak üzere bu varış noktalarından 30’unda Dreamliner ile hizmet dunuyor.

Qatar Airways’in Dreamliner için 2012 yılından beri Orta Doğu’daki lansman müşterisi olduğunu belirten Qatar Airways Grup CEO’su Mr. Akbar Al Baker, “24.üncü ve 25.inci 787’leri filomuza kattığımız bugün, bizim için kesinlikle bir dönüm noktası. Bu yıl genişleyen küresel ağımıza altı yeni varış noktası ekledik. Bu 787’ler sayesinde daha fazla yolcumuz dünyanın en yeni uçaklarından birinde seyahat ederken sunulan ayrıcalıkları deneyimleyecek. Kişiye özel ışık ayarlama anahtarları ile daha geniş pencereler, daha düşük irtifa kabin basıncı ile hızlı hava sirkülasyonunun yanı sıra en son IFE ve koltuk teknolojisi sayesinde, dünyanın lider hava yolu şirketlerinden biri olarak yolcularımıza bizden bekledikleri beş yıldızlı hizmeti sunacağız. Yıl sona ermeden önce, uçuş ağımıza iki yeni varış noktası daha ekleyeceğiz. Bunlardan biri de Güney Afrika’da Durban olacak. Gelecek yıl ise, Ocak ayında Los Angeles, Mart ayında Sydney ve Boston, Mayıs ayında Adelaide, haziran ayında is Atlanta uçuşlarına başlayacağız ve New York uçuşlarını günde ikiye çıkartacağız. Tüm bunlar daha fazla yolcumuzun yeni Dreamliner’larımız gibi dünyanın en uçaklarında ödüllü hizmetlerimizden faydalanmasına olanak sağlayacak.” dedi.

787’nin Qatar Airways ağının hızla genişlemesinde ve uzun mesafeler dahil uluslararası rotalarda hizmet vermesinde önemli bir rol oynamasından dolayı gurur duyduklarını belirten Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Mr. Conner ise, “Dreamliner havayolu şirketinin operasyonel hedeflerine ulaşmasına yardımcı olurken aynı zamanda yolcuların da uçuş esnasında benzersiz bir deneyim yaşamasını sağlıyor.” dedi.

Qatar Airways 25.Dreamliner ile doğrudan Katar’ın başkenti Doha’ya uçuş yapacak ve ardından uçak, Dubai Airshow’da tanıtılacak. Kompozit malzemelerden yapılan 787 Dreamliner kendisi ile karşılaştırılabilecek aynı boyuttaki ve sınıftaki diğer uçaklardan daha hafif ayrıca yakıt açısından daha verimli ve daha büyük pencereler, azaltılmış kabin gürültüsü ve daha temiz kabin havası gibi benzersiz özelliklere sahip.  Qatar Airways’in 787’sinde özel olarak tasarlanmış kabinlerde, Business Class ve Ekonomi Sınıfında toplam 254 adet özel yapılmış koltuk bulunuyor. Business Class’ta 1-2-1 düzeninde dizilmiş 22 koltuk bulunurken Ekonomi Sınıfında 3-3-3 düzeninde dizilmiş 232 koltuk yer alıyor. Business Class’taki koltukların tümü tamamen yatabiliyor. Şirketin 787’leri, dünyanın ilk tam bağlantılı Dreamliner’ları. Bu uçaklarda hem Business Class hem de Ekonomi Sınıfındaki yolcuların yerdeki dostları ve iş arkadaşları ile internet ve SMS mobil mesajlaşma aracılığı ile iletişim kurmasını sağlayan kablosuz iletişim teknolojisi bulunuyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan Qatar Airways, gökyüzündeki en genç filoya sahip ve 168 uçaktan oluşan filodaki uçaklar ortalama dört yaşında.

wsc.png

Bu haber toplam 4428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim