• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

THY uçağında radyasyon paniği!

THY uçağında radyasyon paniği!
Türk Hava Yolları'nin Adana-İstanbul seferini yapacak olan uçağı radyasyon tehlikesi sebebiyle karantina altına alındı.

 Türk Hava Yolları'nın Adana-İstanbul seferini yapacak olan TK2458 sefer sayılı uçağı radyasyon tehlikesi sebebiyle karantina altına alındı. Uçağın etrafında güvenlik çemberi oluşturuldu.

Bugün saat 07:30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Türk Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi bir yolcu uçağı İstanbul-Adana seferi yapılırken pilotun radyasyon şüphesi üzerine Adana Havalimanı’nda özel bölgeye çekildi. Pilotun talebi üzerine uçakta radyasyon taraması yapılması için Atom Enerjisi Kurumu’ndan ekip talep edildi.


Adana Havalimanı’nda olağanüstü tedbir alınırken, uçakta radyasyon kaçağı olup olmadığının belirlenmesi için Atom Enerjisi’nden personel bekleniyor.

Airporthaber'in edindiği bilgiye göre, uçuş sırasında yoğun şekilde hissedilen şiddetli koku sebebiyle bazı yolcuların istifra ettiği ve pilotun kimyasal sızıntı olması şüphesiyle uzman ekiplerin uçağı kontrol etmesini istediği öğrenildi.

Adana Havalimanı Başmüdürlüğü'nden Airporthaber'e verilen bilgiye göre uçağın kargo bölümünde pilotun bilgisi dahilinde kanser tedavisinde kullanılan radyoaktif bir maddenin taşındığı, uçak içindeki bazı yolcuların kusma ve baş dönmesi gibi şikayetleri üzerine pilotun tedbiren radyosyon kontrolü istediği kaydedildi.

Yapılan kontrollerden sonra radyasyon sızıntısı olmadığı, uçağın uçuşa devam etmek üzere hazırlandığı bildirildi.

THY'den ise konuyla ilgili olarak şu açıklama geldi: "Bugün TK 2458 İstanbul- Adana seferini yapan uçakta yolcular bir koku aldıklarını beyan etmeleri üzerine kaptanı uçakta bir ölçüm yapılmasını istemiş. İlgili birimlere bilgi verilmiş ölçüm yapmış ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığının belirtmeleri üzerine Uçak 1,5 saat gecikmeyle TK 2459 Adana- İstanbul seferi için yolcu alımına başlamıştır."
 

Bu haber toplam 4230 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim