• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Rusya yasağını genişletebilir

Rusya yasağını genişletebilir
Rus yolcu uçağının 31 Ekim’de şüpheli biçimde Sina Yarımadası’nda düşmesinden sonra, Mısır’a yönelik tüm seferleri iptal eden Rusya’nın uçuş yasağı kapsamını genişletebileceği ileri sürüldü.

Rus yolcu uçağının 31 Ekim’de şüpheli biçimde Sina Yarımadası’nda düşmesinden sonra, Mısır’a yönelik tüm seferleri iptal eden Rusya’nın uçuş yasağı kapsamını genişletebileceği ileri sürüldü.

Kommersant gazetesinin bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberinde, Rusya’nın potansiyel tehlike arz eden istikrarsız ülkelere de uçuş yasağı getirilebileceği belirtildi. Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç ise şimdilik Rus istihbarat birimlerinden Mısır dışındaki başka ülkeler hakkında herhangi bir uyarı almadıklarını, ancak tüm uçuşlar için güvenlik değerlendirmesi yapıldığını söyledi. Dvorkoviç, “Çatışma yaşanan ülkelerde risk de yükselmiş durumda” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, uçuş yasağı getirilen ülkelerin genişletilmesi olasılığı hakkında bilgi sahibi olmadığını söyleyerek, konunun devlet başkanlığı seviyesinde ele alınmadığını belirtti.

MISIR’A UÇUŞ YASAĞININ NE KADAR SÜRECEĞİ BİLİNMİYOR

Öte yandan Kommersant gazetesinin ‘Rusya’nın Mısır’a getirdiği uçuş yasağının bir yıl süreceği’ iddiası doğrulanmadı. Dvorkoviç’in sözcüsü Aliya Samigullina, seferlerin askıya alınma süresi hakkında açıklama yapmak için henüz erken olduğunu vurgulayarak “Şu an için herhangi bir süre veremeyiz. Güvenlik değerlendirmesi yapılmadan ve gereken tavsiyeleri elde etmeden yasağın ne kadar süreceğini bilemeyiz” diye konuştu.

‘GÜVENLİK KRİTERLERİNİN SAĞLANMASI ŞART’

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov ise Mısır’daki havaalanlarının güvenlik kriterlerini karşılamasından sonra bu ülkeye seferlerin yeniden başlayacağını açıkladı.

Rusya’dan Mısır’a yapılan tüm uçuşlar, Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın emriyle 6 Kasım Cuma günü durdurulmuştu. Mısır’da bulunan Rus turistler bagajsız olarak bölgeden tahliye ediliyor. Şu ana kadar Mısır’da bulunan 75 bin Rus turistten yaklaşık 25 bini tahliye edildi.

Bu haber toplam 3943 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim