• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Van-İran uçak seferleri başlıyor

Van-İran uçak seferleri başlıyor
Van ile İran'ın Urmiye kenti arasında uçak seferleri, 22 Aralık'ta başlayacak.

 Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaptığı yazılı açıklamada, 400 yıldır barış içinde yaşayan Türkiye ile İran'ın ilişkilerinin gelişmesinin, sınır illerin temasına bağlı olduğunu belirtti.

Türkiye ile İran arasında 380 kilometrelik sınır bulunduğuna işaret eden Takva, iki ülkenin birlikteliğini, dayanışmasını, ticaret hacmini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Van-Urmiye uçak seferlerinin başlayacağını kaydeden Takva, "Geç kalınmış bir adım olarak gördüğümüz uçak seferlerinin süreklilik kazanması, ilimizin ekonomisi ve turizmine önemli katkı sunacaktır" ifadesini kullandı.

Odalarının da uzun süredir başlaması için çaba gösterdiği uçak seferlerinin büyük ilgi göreceğine inandıklarını belirten Takva, "İlki 22 Aralık'ta yapılacak Van-Urmiye uçak seferleri, her gün Urmiye ile Van arasında karşılıklı olarak 1 ay sürecek. İlginin olması halinde seferler sürekli hale gelecek" bilgisini verdi.

"İRAN, ASYA'YA AÇILAN EN ÖNEMLİ KAPIMIZ"

Takva, Türkiye'nin İran ile ticaret hacminin 30 milyar dolara ulaşabileceğine ilişkin öngörülerinin gerçekleşmesi için sınır kentlerinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Uçağın yanı sıra karayoluyla gelecek İranlıların, modernizasyonu yapılan gümrük kapılarından kente ulaşmasının önemine dikkati çeken Takva, şunları kaydetti:

"Hep birlikte zor bir coğrafyada yaşıyoruz. İki ülkenin özellikle ekonomi alanında yapacağı çalışmalar, hiç kuşkusuz tüm bölgeyi etkileyecek, tüm bölgenin refahına, huzuruna katkı sağlayacaktır. Biz İran için nasıl Avrupa'ya açılan kapıysak, İran da bizim Asya'ya açılan en önemli kapımızdır. Ekonomilerimiz, aslında birbirini tamamlar niteliktedir. Uçak seferlerinin başlaması, Van'ın bölgenin merkezi olması gerçekliğini de ortaya koymaktadır."

Bu haber toplam 3600 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim