• BIST 9783.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Rusya'dan Pegasus ve Onur Air açıklaması

Rusya'dan Pegasus ve Onur Air açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Pegasus Hava Yolları ve Onur Air'in Rusya seferlerini durdurmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Pegasus Hava Yolları ve Onur Air'in Rusya seferlerini durdurmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Pegasus ve Onur Air'in Rusya seferlerini durdurması konusunda dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın uçuş ekiplerinden vize istemesinin keyfi olduğunu belirtmişti. Bakan, "Rusya'nın hava yollarının uçuş ekibine uyguladığı iş, uluslararası havacılık kurallarına aykırı. Amacımız Rusya ile yaşadığımız krize misilleme yaparak cevap vermek değil. Diplomatik kanallardan bunun yanlış olduğunu belirttik, derhal hatırlatacağız" demişti.

'YILDIRIM ACELECİ DAVRANMAMALI'

Sputniknews'te yer alan habere göre; Yıldırım'ın sözlerini değerlendiren Mariya Zaharova, "Binali Yıldırım'ın Pegasus ve Onur Air'in ülkemize yaptıkları seferleri durdurmaları konusunda Rusya'ya yönelik temelsiz suçlamalar yönelttiği açıklamasından rahatsızlık duyduk. Türk bakana, Rusya karşıtı propaganda kampanyasına katılmakta aceleci davranmamasını ve öncelikle yaşanan gelişmeyle ilgili gerçek durumu açıklığa kavuşturmasını tavsiye ediyorum" dedi.

'PEGASUS VE ONUR AİR VİZE İÇİN ZAMANINDA BAŞVURMADI'

İki havayolu şirketinin Rusya'ya olan uçuşlarının 13 ve 14 Ocak'a kadar durdurulmasında şirket yönetimlerinin ihmali olduğuna dikkat çeken Zaharova, şu ifadeleri kullandı: "Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın 1 Ocak'tan itibaren Türkiye ile vize rejiminin devreye gireceğini önceden açıklamasına rağmen, bu şirketlerin yönetimleri mürettebatları için vize alma konusunda bir endişe duymadı. Pegasus, vize başvurusunu ve belgeleri İstanbul Başkonsolosluğu'na ancak 6 Ocak öğleden sonra teslim etti. Onur Air ise vize için herhangi bir başvuruda bulunmadı."

'TÜRK HAVA YOLLARI 380 PERSONELİNE VİZE ALDI'

Rus yetkili, Türk Hava Yolları'nın ise sorunu zamanında ele alarak 380 personeline vize aldığına ve seferleri takvime göre gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, "Dolayısıyla, bu olayın kabul edilemez şekilde politize edilmesinden uzak duruyoruz. Umarız, diğer Türk havayolu şirketleri, Türk Hava Yolları'nı örnek alır" diye konuştu.

Pegasus Hava Yolları ile Onur Air, Rusya'nın Türk taşıyıcılarına ait uçuş ekiplerden 1 Ocak'tan itibaren vize talep etmesi ve yapılan vize başvurularına herhangi bir cevap alınamaması gerekçesiyle Türkiye ile Rusya arasındaki seferleri geçici olarak durdurmuştu.

Bu haber toplam 4623 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim