• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bilal Ekşi'den Adnan Menderes hava limanı değerlendirmesi

Bilal Ekşi'den Adnan Menderes hava limanı değerlendirmesi
Sivil Havacılık Genel Müdürü Ekşi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminal girişindeki x-ray cihazların kalkmasıyla hem güvenliğin arttığını hem de insanların rahatladığını belirtti.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ekşi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminal girişindeki x-ray cihazların kalkmasıyla hem güvenliğin arttığını hem de insanların rahatladığını belirtti.

Ekşi, havacılıkta uçağın ve uçuşun korunmasının esas olduğunu dile getirerek, "Bu nedenle x-ray cihazlarının kalkmasıyla hem güvenlik arttı hem de terminal içindeki yoğun gürültü kalktı, şimdi büyük bir sakinlik var. Aramalardan dolayı gerilen insanlar, artık daha sakin" dedi.

Ekşi, yaptığı açıklamada, havalimanı girişlerinin hızlı ve güvenli olması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminal girişindeki x-ray cihazının kaldırıldığını ifade ederek, 6 ay önce gerçekleştirilen uygulamanın çok başarılı olduğunu söyledi.

Söz konusu havalimanında bugüne kadar herhangi bir güvenlik riski olmadığını dile getiren Ekşi, "Tam tersine bizim beklemediğimiz yan faydaları oldu. Eskiden terminal içinde yoğun bir gürültü vardı. Uçağa yetişmek isteyen insanların güvenlik kapılarındaki aramaları nedeniyle yaşanan gürültü artık yaşanmıyor. Havalimanında şu anda büyük bir sakinlik var. Havayolları müdürlerinin söylediğine göre, check-in bankolarına aramalardan dolayı gerilen insanların, kızgınlıkla geldiklerini, şimdi ise yolcuların gayet sakin bir şekilde bankolara gelerek işlemlerini yaptırıyorlar" diye konuştu.

Havacılıkta uçağı ve uçuşu korumanın esas olduğunu, binaları korumak amacıyla terminal girişlerinde arama yapmanın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirten Ekşi, havalimanlarında yapılan aramaların tehlikeli maddenin uçağa girişini engellemeyi amaçladığı kaydetti.

Antalya ve Esenboğa havalimanları x-ray cihazlarının kaldırılması için gerekli çalışmalarının hemen hemen tamamlandığını dile getiren Ekşi, söz konusu havalimanlarının mülki idare amirlerinin vereceği karara göre geçişin gerçekleşeceğini kaydetti.

Bu haber toplam 2685 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim