• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Türk Hava Yolları ve Hawaiian Havayolları arasında codeshare anlaşması imzalandı

Türk Hava Yolları ve Hawaiian Havayolları arasında codeshare anlaşması imzalandı
Türk Hava Yolları ve Hawaiian Havayolları (HA), TK yolcularının Uzak Doğu noktaları üzerinden Türkiye ile Hawaii arasında daha rahat seyahat edebilecekleri bir Codeshare Anlaşması (kod paylaşımı) imzaladı.

Türk Hava Yolları, Hawaiian Havayolları’nın Honolulu’dan Japonya’nın Osaka noktasına icra etmekte olduğu haftalık 7 frekans tarifeli seferlerine ve Güney Kore’de Seul noktasına haftalık 5 frekans olarak düzenlediği tarifeli seferlerine kendi uçuş kodunu koyabilecek.

Türk Hava Yolları İstanbul-Osaka v.v. hattında haftalık 7 frekans tarifeli sefer, İstanbul-Seul v.v. hattında ise haftalık 11 frekans tarifeli sefer icra ediyor. Bu işbirliği kapsamında her iki taşıyıcı mevcut ortaklığını geliştirirken, modern ve cazip bir şehir olan İstanbul ile turistik önemi haiz Hawaii Adaları arasında yolculara benzersiz bir seyahat deneyimi sağlayacak.

Codeshare Anlaşması’nın duyurusu TK ve HA yetkilileri tarafından San Francisco’da bir imza töreni ile yapıldı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’ya, Türk Hava Yolları’nın Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı  Dr. Ahmet Bolat ve Pazarlama & Satış Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur refakat ederken, iki havayolu arasındaki işbirliğinin gelişmesinden dolayı duydukları büyük memnuniyeti ifade etti. Başkan Aycı, “Türk Hava Yolları olarak, Hawaiian Havayolları ile Codeshare Anlaşması imzalanmasından çok memnunuz ve bu anlaşma sayesinde gelişen iki havayolu şirketi arasındaki işbirliğinin sonucunda, havayollarımızın birbirlerinin uçuş ağlarından yararlanmak sureti ile yolcularımıza daha fazla seyahat olanakları sunabileceğini düşünüyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Hawaiian Havayolları CEO’su Mark Dunkerley ise “Daha fazla sayıda Türk Hava Yolları yolcusuna Hawaii misafirperverliğini, zamanında kalkış performansıyla ödüllü hizmetini ve İstanbul’dan adamıza yapacakları seyahatte servis kalitemizi tanıtmak için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Kod paylaşımına konu olan seferler, ilgili ülke makamlarından gerekli izinler alındıktan sonra satışa açılacak. Havayolları ayrıca Codeshare Anlaşması’nın birbirlerinin New York John F. Kennedy Havalimanı’na icra etmekte olduğu seferler ile genişletilmesine dair değerlendirmeler yapıyor.

Bu haber toplam 3173 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim