• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

PIA'da kriz büyüyor

PIA'da kriz büyüyor
Özelleştirme karşıtı grev nedeniyle şirketin tüm yerel ve uluslararası uçuşlarının iptal edildiği bildirildi

Pakistan Havayolları (PIA) çalışanlarının özelleştirme karşıtı grevinde ikinci gün geride kalırken, şirketin tüm yerel ve uluslararası uçuşlarının iptal edildiği bildirildi.

PIA sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, başta Karaçi, İslamabad, Lahor ve Peşaver Uluslararası Havalimanları olmak üzere, dün planlanan tüm uçuşlar yapılmadı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in aldığı "havayolu şirketi çalışanlarının greve gitmesinin 6 ay süresince yasaklanması" kararına rağmen, şirket çalışanları özelleştirmeye karşı grev başlatmıştı.

Pakistan'ın güneyindeki Karaçi kentinde, dün PIA'ya ait çalışanlar, şirketin özelleştirilmesini protesto etmek üzere Cinnah Uluslararası Havalimanı'nda yürüyüş düzenlemişti. Polis ile göstericiler arasında yaşanan arbedede 2 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin ise yaralandığı bildirilmişti.

Göstericilere müdahale eden polisin tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanması bazı kesimlerin tepkisine yol açmıştı. Ancak emniyet kaynakları, hayatını kaybeden yaralılara polis tarafından ateş açılmadığını, konunun araştırıldığını belirtmişti.

Söz konusu olayların ardından ise PIA Genel Müdürü Nasser Jaffer katıldığı bir televizyon programında görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Öte yandan, ulusal havayolu şirketinde devam eden iş bırakma eylemlerinin neden olduğu mali kaybın ise yaklaşık 9,6 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

Pakistan Başbakanı Şerif, bazı PIA çalışanlarının başlattığı greve katılanların bir yıla kadar hapis ile cezalandırılabileceği uyarısında bulunmuştu.

Bu haber toplam 2242 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim