• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Türk işadamı Sefa Tuncer Slovenya’yı uçurdu

Türk işadamı Sefa Tuncer Slovenya’yı uçurdu
Türk işadamı Sefa Tuncer, Slovenya’da 2.5 milyon euro yatırımla uçuş okulu kurdu.

Türk işadamı Sefa Tuncer, Slovenya’da 2.5 milyon euro yatırımla uçuş okulu kurdu. Express Airways’in sahibi Türk girişimci ayrıca Duseldorf-Maribor seferiyle yenilenen Maribor Havalimanı’na tarifeli sefer düzenleyen ilk şirket olacak.

Avrupa Birliği yardımıyla inşa edilen Maribor Havaalanı’nın uzun yıllar sonra ilk tarifeli uçuşlarını bir Türk işadamı gerçekleştirecek.  15 milyon euro yatırımla son derece modern şekilde inşa edilen Maribor Havaalanı’na Duseldorf’tan tarifeli seferler başlatacak olan Türk işadamı Sefa Tuncer, ilk seferini kendisine ait Express Airways şirketiyle 28 Nisan’da başlatacak.

Uçuşlar Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftanın iki günü yapılacak. Boeing 737-300 tipi uçaklarla seferlere başlayacak olan Express Airways, uçuşlarını yaz sezonu boyunca sürdürecek.

Uçuşları kendi sistemlerinden satışa açtıklarını kaydeden İşadamı Sefa Tuncer, henüz acenta üzerinde satışa çıkmamış olmalarına rağmen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Slovenya’nın milli havayolu şirketi Adria’nin ekonomik olarak sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ve bu boşluğu doldurmak istediklerini kaydeden Tuncer, son derece modern şekilde inşa edilen  Maribor Havaalanı’nın geçen yıl sadece 25 bin yolcu ağırladığının altını çizdi. Tuncer ayrıca, 6 ay sürecek uçuş operasyonunun riskinin havalimanı işletmecisi ile ortak paylaşıldığını bildirdi.

UÇUŞ OKULU KURDU

Maribor Havaalanı’nda yolcu taşımacılığının yanı sıra uçuş okulu projesini de hayata geçirmek için kolları sıvayan Sefa Tuncer, 11 uçaklık eğitim filosu ve deneyimle kadrosuyla yola çıktı. Eğitim uçağı filosunda Diamond, Technam ve Cessna gibi dünyanın en çok tercih edilen eğitim uçaklarını bulunduran Tuncer, Express Airways Flight Training Center adıyla kurulan uçuş okulu projesine 2.5 milyon euro yatırım yaptığını söyledi. Şu anda Slovenya’dan 10 pilotaj öğrencisinin okulda eğitim aldığını belirten en büyük avantajlarının EASA onaylı lisans vermeleri olduğunun altını çizdi. Türkiye’den de öğrenci kabul etmek için Pendik’te bir irtibat bürosu kuran uçuş okulu, önümüzdeki günlerde bu okulun resmi açılışının yapılacağını, teorik eğitimlerin uzaktan verilerek 2.5 aylık uçuş eğitim kısmının da Slovenya’da devam ettirileceğini belirtti. Slovenya’daki Maribor Havaalanı’nda uçuş eğitimlerinin verileceğini söyleyerek, “ Maribor Havaalanı’na şu anda çok fazla yolcu trafiği yok. Bunun için de uçuş eğitimleri rahatlıkla yapılabilir.Öğrencilerimiz yakın mesafedeki bir çok ülkenin hava trafik kontrolörleriyle irtibat kurabileceği için Avrupa hava sahasında uçma tecrübesi kazanacaklar. Türkiye’den gelen öğrencilerimiz dönüşüm işleriyle uğraşmadan doğrudan EASA lisansı alma hakkını kazanacak. Bu onlar için büyük bir avantaj sağlayacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim