• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Lütfi Elvan'dan Çukurova Bölgesel Havalimanı açıklaması

Lütfi Elvan'dan Çukurova Bölgesel Havalimanı açıklaması
Türkiye'nin en büyük havalimanı projeleri arasında yer alan Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili yeni bir süreç başlıyor.

Müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl Ağustos'ta sözleşmesi feshedilen Çukurova Bölgesel Havalimanı, Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın girişimleriyle devlet bütçesiyle yapılacak.

Konuyla ilgili konuşan Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılması yönünde Yüksek Planlama Kurulu kararı için imzaya açıldığı müjdesini verdi.

Mersin ve Adana başta olmak üzere Çukurova Bölgesine hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan havalimanının yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilmesinden vazgeçtiklerini ifade eden Elvan, projesi DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan havalimanının yapım maliyetinin 750 milyon lira olmasının tahmin edildiğini ancak kesin maliyetin projelerin tamamlanmasının ardından belirleneceğini söyledi.

YÜKSEK PLANLAMA KURULU’NDA İMZAYA AÇILDI

Her alanda yapılacak olan yatırımların bizatihi takipçisi olduğunu vurgulayan Elvan, “Bunlardan biri olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nı nasıl ve ne şekilde tamamlayacağımızı belirlemek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Bey ile bir araya geldik. Tekrar yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıktığımızda benzer problemlerle karşı karşıya kalabileceğimiz için buranın bizzat devlet tarafından doğrudan yapılmasına karar verdik. Bu çerçevede, kararı verdikten sonra Maliye Bakanlığımız, Hazine Müsteşarlığımız ve Kalkınma Bakanlığımızdan olumlu görüşler aldık.  Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından yapılması yönünde Yüksel Planlama Kurulu kararı için imza açıldı” ifadelerini kullandı. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan havalimanının 30 milyon yolcuya hizmet edeceğini ve 7 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacağını vurgulayan Elvan, havalimanının devreye girmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini ve kısa bir süre içinde tüm pürüzleri gidereceklerini ifade etti.

BÖLGEYİ UÇURACAK

İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve ihtiyaca göre kapasitesi artırılabilir şekilde planlanan havalimanının kapasitesinin, daha sonra 30 milyona çıkarılması hedefleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon kapasiteli iki havalimanından birisinin Çukurova Bölgesel Havalimanı olması planlanıyor. Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibarıyla Adana-Mersin karayoluna, Adana ve Mersin şehir merkezlerine yakın olması dolayısıyla her yere kolay ulaşım imkanı sağlayacak.

Bu haber toplam 2079 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim