• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

DHL ve Heinemann merkezlerini 3. havalimanına taşıyacak

DHL ve Heinemann merkezlerini 3. havalimanına taşıyacak
İGA Havalimanları CEO’su Akçayoğlu, inşaatın hızla ilerlediği İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabını 2018'in ilk çeyreğine yetiştireceklerini söyledi. Akçayoğlu, DHL ve Heinemann gibi dünya devlerinin merkezlerini İstanbul'a taşıyacaklarını açıkladı.

İGA Havalimanları CEO’su Yusuf Akçayoğlu, "Bu tip mega projelerde aylık büyüme yüzde 3-3.5 oranında oluyor. Baharla beraber aylık ilerlememiz minimum yüzde 5 olacak. DHL, Heinemann gibi dünya devleri merkezlerini İstanbul’a taşıma kararı aldı" dedi

Bittiğinde Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan ve İstanbul’u bir havacılık merkezi haline getirecek olan Üçüncü Havalimanı'nın inşaat sahasını gazetecilere gezdirerek gelinen son nokta hakkında bilgi veren İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, havalimanının 90 milyon yolcuya hizmet verecek ilk etabını 2018’in ilk çeyreğinde açmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bundan büyüğü yok

Akçayolu, 1 Mayıs 2015’te yer teslimi yapıldıktan sonra 19 Ekim 2015’te de 4.6 milyar euroluk kredi anlaşmasının imzalandığını hatırlattı. Anlaşmanın Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük altyapı proje finansmanı olduğunu belirten Akçayoğlu, "Bu süper mega bir iş, dünya ölçeğinde. 3 bankanın üçü de yabancı sermayeli Türk bankası. Hala bu proje için yatırım yapmak, finansman getirmek için birçok kuruluş kapımızı çalıyor. Finansman bitti paramız cebimizde, bize artık bu işi bitirmek kalıyor" diye konuştu.

2017’nin sonlarına doğru çok ciddi oranda yeni personel alımlarına başlayacakları bilgisini veren Akçayoğlu, havalimanın açılmasıyla dünya devi bazı firmaların merkezlerini İstanbul’a taşıyacakları müjdesini verdi.

DHL ile imzalar atıldı 

Akçayoğlu, "DHL ile imzalanmış bir anlaşmamız var. Burayı lojistik bir hub (merkez) olarak düşünüyorlar. Bunun dışında Heinemann buraya taşınacak. Biliyorsunuz Duty Free işini Heinemann'a verdik. Burayı hub yapmak istiyorlar, Almanya'da şu anda. Bütün havalimanlarına lojistik işlemlerini buradan gerçekleştirmek gibi planları var" diye konuştu.

Bagajları robotlar taşıyacak

AKÇAYOĞLU, transfer süreleri ve bagajla ilgili düzenlemelerle  ilgili şunları söyledi: "Transfer yolcu bagajı şu anda Atatürk Havalimanı'nda elle tek tek sayılıyor. O bagajın robotlarla otomatik olarak gitmesi gerekiyor. Yerleştirilmesi ve saati geldiğinde robotun bagajı alıp tekrar uçağa yönlendirmesi gerekiyor. Bu sistem Atatürk Havalimanı'nda yok. Biz bunu burada yapıyoruz."

Şartname: Yolcuya kapanacak

YENİ havalimanı açıldığında Atatürk Havalimanı'nın ne olacağıyla ilgili de Akçayoğlu şunları söyledi: "İhale yapıldığında bu açık ve net belirtilmiş bir mesele. Oranın bütün operasyonları buraya gelecek şekilde planlanmış bir konu. Yani ben kapanacaktır diye bir şey söylemek istemiyorum ama ihale şartnamesinde yazıyor: Burası açıldığı zaman Atatürk Havalimanı ticari yolcu taşımacılığına kapanacak."

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim