• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Özel uçaklara kamu görevi

Özel uçaklara kamu görevi
Yeni bir genelge ile devlet aynen seferberlikte olduğu gibi özel şirketlere ait istediği bir uçağı istediği bir zamanda kamu görevi için kullanabilecek.

Özel havayolu şirketlerini kapsayan ve geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan yeni bir genelge ile devlet, havacılık alanında seferberlik koşulları gibi hareket edebilecek. Genelgeye göre devlet, özel havayolu şirketlerinin istediği herhangi bir seferindeki uçağı ‘Devlet Hava Aracı’ olarak kullanabilecek. Kamu görevine alınan uçakta sadece çalışacak personelin T.C. vatandaşı olma şartı getirdi. Uçaklara herhangi bir sivil yük alınamayacak. Uçaklar için sivil uçuş kodları kullanılamayacak. Uçaklar güvenlik nedeniyle terminallere uzak bir bölümde bekletilecek. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede devletin bu hakkı askerlik, güvenlik, gümrük ve orman yangınları ile mücadelede kullanılacağı belirtiliyor. Kullanılan uçaklar için kira bedeli ödeneceği ve sigorta kapsamındaki risklerin de göz önüne alınacağı belirtildi.

Sivil havacıların itirazı var

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini paylaşan özel hava yolu işletmecileri dernekleri genelgenin daha önce taslak halinde önlerine geldiğini ancak bazı noktalara itiraz etmelerine karşın uygulamaya konulduğunu söyledi. Derneklerin özellikle hava aracının kiralama bedelinin sözleşmelerde belirtilmemesinden rahatsız oldukları ortaya çıktı. Sivil Havacılar, önceden yapılan bir sözleşmeye göre uçağın ne zaman kullanılacağının veya ne gibi teknik şartların gerekli olduğu gibi konuların belirsizliğinin giderilmesini istediklerini kaydetti. Operasyonel boyutlarda alınacak risklerin sigortalar tarafından karşılanılmaması halinde de devletin zararı ne kadar karşılayabileceğinin belirtilmemesinin başka bir itiraz maddesi olduğu öğrenildi. 

Bu haber toplam 1615 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim