• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Atatürk Havalimanı hizmet kalitesinde de Avrupa`nın zirvesinde

Atatürk Havalimanı hizmet kalitesinde de Avrupa`nın zirvesinde
İstanbul Atatürk Havalimanı, yıl boyunca yolcularla yapılan kapsamlı anketlere dayanan Airport Service Quality (ASQ) programında Avrupa’da hizmet kalitesini en fazla artıran havalimanı seçildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı, yıl boyunca yolcularla yapılan kapsamlı anketlere dayanan Airport Service Quality (ASQ) programında Avrupa’da hizmet kalitesini en fazla artıran havalimanı seçildi.  

TAV açıklamasına göre, TAV Havalimanlarının işlettiği İstanbul Atatürk ve Üsküp havalimanları Avrupa’dan ödülle döndü. Havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü Airports Council International (ACI) tarafından düzenlenen ASQ programında İstanbul Atatürk "hizmet kalitesini en fazla geliştiren" havalimanı olurken Üsküp de 2 milyondan az yolcuya hizmet veren havalimanları arasında Avrupa'nın en iyisi seçildi. Ödüller, nisan ayında Avustralya’da düzenlenecek ACI Asya-Pasifik Bölgesel Konferansı sırasında yapılacak törenle sahiplerine verilecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, başlangıçtan bu yana tüm operasyonlarının odağında müşteri memnuniyetinin yer aldığını belirtti. Ünlü, "Yolcularımızın beklentilerini ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek buna uygun çözümler üretiyoruz. İstanbul Atatürk Havalimanı geçen yıl 61,3 milyon yolcuya hizmet vererek Londra ve Paris’in ardından Avrupa’da üçüncü sıraya yükseldi.
 
Bu süreçte yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak üzere kapsamlı düzenlemeler yaptık. Duty-free ve yiyecek içecek alanlarını büyüttük, yolcu akışına uygun bir şekilde baştan tasarladık.
 
Biyometrik pasaport kontrolü sistemini başlattık. Engelsiz havalimanı uygulamalarımızla Birleşmiş Milletler’de örnek gösterildik" ifadelerini kullandı. Başta Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere tüm paydaşlarıyla iş birliği halinde çalıştıklarını aktaran Ünlü, "Yolcularımıza güvenli, hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Dış hatlar terminalinde yapımı son aşamaya gelen ek binanın da hizmete girmesiyle yılda 75 milyon yolcuya rahatlıkla hizmet verebileceğiz. Bu kapsamda, tamamen yolcuların bildirimlerine göre verilen bu ödülü almaktan mutluluk duyuyoruz" görüşlerini de paylaştı.  ACI Genel Direktörü Angela Gittens, "Havalimanları çoğu zaman birbiriyle yolcu trafiği açısından rekabet halinde olan, karmaşık, müşteri odaklı bir sektör olmaya doğru evrildi. Yolcuların, seyahat ettikleri havalimanlarından duty-free’den restoranlara ve ambiyansa, temizlikten çalışanların tavrına, sunulan hizmetlerin çeşitliliğine, verimliliğe ve fazlasını içeren beklentileri bulunuyor. 

Her şeyin ötesinde, ASQ programı, katılımcı havalimanlarına bu başlıklarda beklentileri ne kadar karşıladıklarını görebilecekleri bir araç sunuyor" yorumunu yaptı. ASQ programı, 80’den fazla ülkede yılda 3,5 milyardan fazla yolcuya hizmet veren 80 havalimanında uygulanıyor.
 
Program kapsamında havalimanına erişim, check-in, duty-free, güvenlik, yiyecek-içecek gibi sekiz ana kategoride yer alan 34 başlığı içeren bir anket çalışması yapılıyor. Her yıl 600 binden fazla yolcuyla gerçekleştirilen anket çalışmasında havalimanı hizmetlerine yönelik memnuniyet oranları ölçülüyor.  TAV, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda geçen yıl 61,3 milyon yolcuya hizmet sundu. Makedonya’da Üsküp ve Ohrid havalimanlarını işleten TAV, 2015’te bu ülkede de 1 milyon 560 bin yolcuya hizmet verdi.  

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim