• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Bakü-Trabzon arası sefer talebi

Bakü-Trabzon arası sefer talebi
Trabzonlu işadamları, Azerbaycan’daki devalüasyonun fırsata çevrilmesi noktasında Trabzon-Bakü uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de turizm ve ticareti geliştirmek adına dünyadaki gelişmeleri çok sıkı takip eden işadamları, Azerbaycan’da yaşanan krizin Türkiye’ce fırsata çevrilmesi gerektiğini ifade ettiler.  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, MOBİAD Başkanı Alper Bektaş Trabzon’un turizm ve ticarette sadece Arap ülkelerine bağlı kalınmaması gerektiğini, diğer ülkelerdeki gelişmelerin de sıkı takip edilerek buradaki imkanların değerlendirilmesini istedi.

Alper Bektaş Azerbaycan’da yaşanan devalüasyon nedeniyle ülkede yatırım maliyetlerinin düştüğünü ve Azerbaycan’a ithalat yapan firmalara gerek ülkede gerek gümrüklerde maddi manevi  kolaylıklar sağlandığını kaydederek ‘En kısa sürede Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye Trabzon’dan direk uçak seferleri başlatılması halinde, iki ülke arasında önemli bir ticari akış başlayacaktır. Trabzon’dan nakliyenin kolay olduğu 12 saat uzaklıktaki Bakü’ye Trabzon’dan uçak seferlerini sadece Türk yatırımcılar değil, oradaki yatırımcılarda istiyor.

Bektaş; 'Önceleri Azerbaycan’a ait havayolu şirketi Trabzon’a direk uçak seferleri yapmış, Pegasus Azerbaycan’dan Avrupa’ya seferler yapıyormuş. Bizde Trabzon’a önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüzden Pegasus, THY veya herhangi bir firmanın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye Trabzon’dan karşılıklı uçuşlar başlatması önemli bir husustur. Trabzon’daki STK’ler ile şehrin önde gelenlerinin bu konuda işadamlarımıza destek olacağını ümit ediyorum. Eminim ki ülkemiz yöneticileri, şehrimizin Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve THY Genel Müdürümüz Temel Kotil’den de bu konuda yatırımcılarımıza gereken desteği sağlayacaktır’ ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim