• BIST 9703.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Borajet Yunuseli Havalimanı'ndan uçacak

Borajet Yunuseli Havalimanı'ndan uçacak
Borajet, Bursa'dan yurt içinde daha fazla kente uçmaya, başta Balkan ülkeleri olmak üzere yurt dışı uçuşlara da başlamaya hazırlanıyor.

Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol, önümüzdeki yaz sonuna doğru Yenişehir Havaalanını etkin kullanmaya başlayacaklarını, Yunuseli Havaalanı'nı da çok rahat kullanacak 120 kişilik uçaklara sahip olduklarını belirtti.

Akol; "Biz varız, ancak Bursalıların da kendi havaalanına sahip çıkması lazım. Sabiha Gökçen'den değil, kendi havaalanımdan uçmak istiyorum, demeliler”" dedi.

Borajet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Fatih Akol, Yenişehir Havaalanının kent merkezine uzaklığı ve pist uzunluğunun yetersizliği yüzünden çalıştırılmamasına pratik bir çözüm önerdi. Son yıllarda sahip oldukları bölgesel jetlerin Yunuseli Havaalanının pist uzunluklarında çok rahat iniş kalkış yapabildiklerine dikkat çeken Akol; "Aslında biz, şehir içindeki Yunuseli Havalimanı açılsa, oraya inip kalkabiliyoruz. Mükemmel de bir çözüm olur. Regional jetler, burdan Londra'ya kadar da sorunsuz uçabilen jetler bunlar. Dünyanın da ilk 5 havayolu tarafından kullanılıyor. 100-120 kişilik uçaklar”" dedi.

Akol; "Yunuseli Havaalanını biliyorum. Bizim uçaklar oraya inip kalkabilen uçaklar. O havalimanı açılsa, Bursa'nın sivil havacılık anlamında bütün çehresi değişir. Bursa Yenişehir Havalimanı biraz kente uzak. Fakat ille de bu uzakta olması çok ciddi dezavantaj değil. Yenişehir'den Adana-Bursa uçuşlarını bir kaç senedir yaptık. Şimdi AnadoluJet firmamız var. Yenişehir Havalimanının hayata geçirilmesi, verimli kullanılması için çok fazla noktaya uçuş gerekiyor" dedi.

Akol sözlerine şöyle devam etti; "Bir iki noktaya uçarak Bursalıyı o havalimanına çekemiyoruz. Bursalı da daha çok Sabiha Gökçen'e gidiyor. Bursa'dan birkaç Anadolu şehrine, günlük uçuşlar yapılıyor. Biz de yaz sonuna doğru, buraya yurt içi, bir iki yeni hat ekleyeceğiz, hem de yurtdışı, özellikle de Balkan ülkelerine seferler başlatacağız. Ama Bursa halkının da bunlara sahip çıkması, destek vermesi lazım. Bizler hizmeti getiririz ama destek halktan gelmedikçe birşey yapamayız. Ben Adana'ya gideceksem, Sabiha Gölçen'den değil, Bursadan, benim havaalanımdan gideceğim, demesi lazım. İstek var, talep var, biz de varız". 

Bu haber toplam 1857 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim