• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Bir ilde daha drone'a yasak geldi

Bir ilde daha drone'a yasak geldi
Afyonkarahisar Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, kentte askeri tesisler ve polis yerleşkeleri gibi noktaların 200 metre çevresinde izinsiz olarak İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) uçurulmasının yasaklandığı belirtildi.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, kentte askeri tesisler ve polis yerleşkeleri gibi noktaların 200 metre çevresinde izinsiz olarak İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) uçurulmasının yasaklandığı belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, İHA veya drone ile motorlu çok hafif hava araçlarının kullanımı ile ilgili Afyonkarahisar Valiliği tarafından 2016/01 numaralı bir karar alındığı belirtildi.

Açıklamada kararın detayları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz merkez ve ilçelerinde bulunan valilik, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, adliye binası ve lojmanları, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü (bina, tesis ve lojmanları dahil), Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı, Afyonkarahisar 8. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı, Askeralma Bölge Başkanlığı, 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Orduevi, açık ve kapalı cezaevi yerleşkesi ile güvenlik bakımından önem arz eden kamu kurum ve kuruluşlara ait bina, tesis ve lojmanlarının hava sahasında ve 200 metre çevresinde izinsiz olarak insansız hava araçlarının uçurulmasının yasaklanmasına, gerekli çalışmaların yapılarak meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı duyarlı olunmasına karar verilmiştir. Bu karar Afyonkarahisar ili hava sahasında İHA veya drone ve motorlu çok hafif hava araçlarının askeri güvenlik bölgeleri ve milli güvenliğimiz bakımından hassasiyet arz eden kurum ve kuruluşlar üzerinde izinsiz olarak uçuş yapmalarının, fotoğraf ve film çekmelerinin engellenmesi, söz konusu araçların terör örgütü mensuplarınca hassasiyet arz eden kurum ve kuruşlar ile güvenlik güçlerimize karşı kullanılması ihtimaline binaen belirli bir izne bağlanabilmesi amacıyla çıkarılmıştır. Yasaklanan bölgeler haricinde ise uçuş gerçekleştirilmeden en az 24 saat önce ilgili kolluk birimlerine bildirimde bulunulacaktır. Bu karara uymayanlar hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 66. Maddesi uyarınca işlem yapılacak olup, ‘vali tarafından kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan ve usulüne göre ilan olunan karar ve tedbirlere aykırı davrananlar, üç aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır’ hükmü çerçevesinde yasal işlem yapılacaktır. Bu karar ilan tarihinden 15 gün sonra yürürlüğe girer.”

Bu haber toplam 2158 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim