• BIST 9547.23
  • Altın 2489.838
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.7605
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

THY'nin Kazan uçuşlarının 10. yılı kutlandı

THY'nin Kazan uçuşlarının 10. yılı kutlandı
Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Kazan uçuşlarının 10. yıl dönümü kutlandı.

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Kazan uçuşlarının 10. yıl dönümü kutlandı.

Çok sayıda Tataristanlı ve Kazan'da ikamet eden Türk vatandaşlarının katıldığı törende THY'nin Kazan seferlerinin Tataristan vatandaşlarını sadece Türkiye ile bağlamakla kalmayıp aynı zamanda dünyanın birçok noktasına ulaşma imkanı sağladığı belirtildi.

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş törende yaptığı konuşmasında, Mart 2006'dan bu yana THY'nin İstanbul-Kazan uçuşlarının aralıksız devam ettiğini anlattı.

Deribaş, ilk başta haftada iki uçuşla başlattıkları uçak seferlerini haftanın yedi gününe çıkarttıklarını ama Rusya'daki ekonomik krizden dolayı şu anda THY'nin Kazan seferlerini beşe indirdiklerini belirtti. Deribaş, "Biz Rusya ile ilişkilerimizin çok iyi olmasını istiyoruz ama biz özellikle Tataristan halkı ile hem dini inancımızı paylaşıyoruz hem de kan bağımız var. Türkiye olarak Tataristan'ı çok önemsiyoruz. Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'ne Türk iş adamları çok yatırım yaptı. Ve ileride bu ilişkilerimiz eski seviyesine gelir ve bu yatırımlarımız kaldığı yerden devam eder" diye konuştu.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç da AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Tataristan'a en çok yabancı turistin Türkiye'den geldiğini, bu turistlerin de Kazan seferlerini THY ile gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu sene Rusya'nın uyguladığı vize dolayısıyla Türk turistlerde biraz azalma olduğunu kaydeden Dilmaç, "Tüm bu zorluklara rağmen THY, bugün böyle bir etkinlik düzenliyor. Genel olarak seferlerine aynı şekilde devam etme kararını aldı. Buysa orta vadede THY'nin bu pazara olan güvenini de gösteriyor" dedi.

Türk mutfağından özel yemeklerin ikram edildiği törende, 3 misafire çekilişle THY uçak biletleri verildi. Tören, yıl dönümü pastasının kesilmesi ve ikramıyla son buldu.

Bu haber toplam 3400 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim