• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Atatürk Havalimanı, Suudi havacılık yetkililerini ağırladı

Atatürk Havalimanı, Suudi havacılık yetkililerini ağırladı
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi GACA Başkanı Süleyman Al Hamdan, beraberindeki heyet, Atatürk Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nı ziyaret eden Suudi heyet, TAV tarafından yürütülen operasyonları yerinde inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu. Ziyarete Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi GACA Başkanı Süleyman Al Hamdan, GACA Başkan Yardımcısı Tarık Abdülcabbar, Al Rajhi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr.İbrahim Al Rajhi ve beraberindeki heyet katıldı. 

Heyete TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener eşlik etti. İstanbul Atatürk Havalimanı’nı ziyaret eden heyet, TAV tarafından yürütülen operasyonları yerinde inceleyerek bilgi alışverişinde bulunuldu.

GÖRDÜKLERİMİZDEN ETKİLENDİK

Süleyman Al Hamdan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Burada olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Hamdan, “Ortağımız TAV bu ziyareti ayarladı. Onlarla son iki yıldır çalışıyoruz ve çok iyi ilişkilerimiz var. TAV Suudi Arabistan’daki havalimanlarından birini devraldı ve bu bizim özelleştirme projelerimizden ilki oldu. Dün Ankara’daydık ve resmi yetkililerle görüşmeler yaptık, sayın bakanı ziyaret ettik. Dr. Sani Şener ve Dr. İbrahim Al Rajhi’ye bu program için teşekkür ederim. Bugün Atatürk Havalimanı’ndaki operasyonları görmek ve bilgi alışverişinde bulunmak için buradayız. Şu ana kadar gördüklerimizden etkilendik.” dedi.

TÜRKİYE'NİN ELÇİLİĞİNİ YAPIYORUZ

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise, Suudi Arabistan Sivil Havacılık otoritesi yetkililerini ağırladıklarını ifade etti. GACA’nın altında Saudi Airlines, sivil havacılık ve havalimanları olduğunu dile getiren Şener, “Kendilerinin ziyaretinden gururlandık. Özelleştirmede aldığımız Medine Havalimanı yapıldıktan sonra çok başarıyla gidiyor. Medine’den sonra burada ana merkezimizi de görmek istediler. Yetkililerle de görüştüler. Medine’deki ortağımız Al-Rajhi Holding’in başkanı da yanımda. Kendilerine hem buradaki olanaklarımızı tanıttık, hem de dün Türkiye havacılığı hakkında bilgi almak üzere Ankara’da sayın bakanı ziyaret ettiler. Türk-Suudi ilişkilerinin gelişmesi açısından bugünlerde bizim için çok önemli. Biz TAV olarak Suudi Arabistan’da Türkiye’nin elçiliği yapıyoruz. Medine Havalimanı’ndan dolayı da Türkiye’de Suudilerin elçiliğini yapıyoruz.” diye konuştu. 

Bu haber toplam 2483 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim