• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

İzmir Körfezi'nde bir efsane daha! M/F Sait Altınordu Körfez ile buluştu

İzmir Körfezi'nde bir efsane daha! M/F Sait Altınordu Körfez ile buluştu
Özata Tersanesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi için inşa edilen, yeni yolcu gemilerinden 10.sunu da Körfez’le buluşturdu. Sait Altınordu’nun adı verilen geminin ilk seferini de bir kadın kaptan yaptı.

Yalova'daki Özata Tersanesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi için inşa edilen, yeni yolcu gemilerinden 10.sunu olan M/F Sait Altınordu Körfez’le buluştu. Altınordu’nun efsane kaptanı Sait Altınordu’nun adı verilen gemi için düzenlenen törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 5 yeni yolcu gemisinin daha sırada olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yolcu gemilerinden 10.sunu da Körfez’le buluşturdu. Altınordu’nun efsane kaptanı Sait Altınordu’nun adı verilen gemi için düzenlenen törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 5 yeni yolcu gemisinin daha sırada olduğunu söyledi.

Toplu ulaşımda deniz taşımacılığının payının arttırılması ve mevcut filonun modern, çevreci ve engelli kullanımına uygun yeni gemilerle yenilenmesi amacıyla “Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi”ni uygulamaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özata Tersanesi'ne sipariş verdiği 15 yeni yolcu gemisinden 10.’sunu da törenle hizmete aldı. Altınordu’nun efsane kaptanı Sait Altınordu adını taşıyan yeni yolcu gemisi için düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan, Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Sait Altınordu’nun eşi  Nimet Ayhan Altınordu, kızı Sibel Altınordu, damadı Hasan Altınordu ve kuzeni Abdullah Altınordu, meclis üyeleri ile Altınordu camiasının sembol isimleri  ve davetliler katıldı.

5 GEMİ DAHA GELECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  27 yıl Altınordu formasını üzerinden çıkarmayan milli futbolcu Sait Altınordu, 27 yıl  Altınordu’nun  İstanbul’dan, Galatasaray’dan ve Fenerbahçe’den aldığı teklifleri ‘Ben İzmir’de yaşamak istiyorum. Altınorduluyum’ diyerek reddettiğine dikkat çekti.  Yeni gemilerin isimlerinin İzmirlilerin oylarıyla belirlendiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, filoya 5 yeni yolcu gemisinin daha geleceğini söyledi.

AMACIMIZ ŞAMPİYONLUK DEĞİL

İskele önünde İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando ekiplerinin marşlarıyla renklenen açılışta konuşan Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Sait Altınordu’yu, Altınordu temelinin en önemli yapı taşını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Biz bu toprakların çocuklarına hizmet etmek için buradayız. Amacımız asla şampiyon olmak değil, iyi bir nesil yetiştirmek olacak. Geleceğimiz çocuklarımız… Bizim amacımız iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu yaratmaktır. Bu toprakların daha güzel günler geçirmesi için çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz” diye konuştu.

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Sait Altınordu İzmir’in yetiştirdiği en güzel insanlardan biri. İzmirliler de bu isimleri seçerken bir vefa gösterdi. Altınordu takımımız İzmir’le beraber hep çoğalsın, bizi ve İzmir’i zenginleştirsin” dedi.

‘ALTINORDULUYUM’ DEDİ, REDDETTİ!

Sözlerine Sait Altınordu’nun İzmir için öneminden söz ederek başlayan Aziz Kocaoğlu, “Türk futbolunun  en önemli simalarından Sait Altınordu İstanbul’dan aldığı teklifleri ‘Ben İzmir’de yaşamak istiyorum. Altınorduluyum’ diyerek reddederek İzmir’e mal olmuştur. Sait Altınordu’nun adını İzmirli hemşerilerimizin oylarıyla belirledik. 15 yolcu vapurundan 10’uncusunu hizmete açıyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİR İKİNCİ OLDU

Başkan Kocaoğlu İzmir’de hafta sonu gerçekleşecek önemli etkinlik hakkında da bilgi verdi. Dünya çapında 35 kentte organize edilen ve omurilik felçli hastalara destek için İzmir’de de düzenlenecek olan ‘Wings For Life World Run’a İzmir’de 8 bin kişinin başvuru yaptığını söyleyen Kocaoğlu, “Pazar günü dünya çapında bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Saat 14.00’de koşamayanlar için koşacağız. Şimdiden 8 bin gencimiz başvuruda bulundu. İzmir dünyadaki 35 şehir içinde 8 bin katılım ile ikinci oldu. Bundan sonraki koşuda hedefimiz birinci olmak” ifadelerini kullandı.

BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI

Ülke genelinde yaşanan terör olaylarına karşı vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısı yapan Başkan Kocaoğlu, “Türkiye her zaman olduğu gibi bugün de coğrafyasından kaynaklanan sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Bu süreci birlik beraberlik içinde aşmamız gerekiyor. Bir taraftan terör belası, bir taraftan Suriye’de yaşanan iç savaştan gelen göçler... Birlik beraberlik ve dayanışma içinde bu sorunları aşabiliriz. Ben hepinizi dayanışmaya çağırıyorum” dedi.

DUYGUSAL ANLAR

Konuşmaların ardından Altınordu Başkanı Özkan, Başkan Kocaoğlu’na bronz Sait Altınordu heykeli hediye etti. Törenin ardından gemi kurdele kesimiyle hizmete açıldı. Kurdele kesimi sırasında Sait Altınordu’nun eşi Nimet Altınordu gözyaşlarını tutamadı. Kocaoğlu ve beraberindeki konuklar gemiye binerek körfez turu attı.

İLK KADIN KAPTAN

Sait Altınordu gemisinin Körfez’e iniş töreni bir ilke de sahne oldu. ESHOT’a bağlı belediye otobüslerinde başlatılan kadın şoför uygulamasının ardından İZDENİZ’de de kadın kaptan istihdamı başladı. Hizmete giren Sait Altınordu vapurunda Renda Aslantaş ilk kadın vapur kaptanı olarak dümene geçti. Vapurun ilk seferinde yolculuk yapan Aziz Kocaoğlu, Aslantaş’ı kaptan köşkünde ziyaret etti.

ALTINORDU EFSANESİ

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük ustalarından biri olan Sait Altınordu, 43 yaşına kadar meşin yuvarlağın peşinden koştu. Aralıksız olarak Altınordu takımında 27 yıl oynayan Sait Altınordu, bu başarıyı antrenörlük ile taçlandırdı. Kendisini kulübü ile öyle özdeşleştirdi ki, soyadını bile "Altınordu" olarak aldı. Uzun futbol hayatı boyunca, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük kulüplerin astronomik rakamlara ulaşan transfer tekliflerini geri çevirdi. Altınordulu olarak yaşadı ve Altınordulu olarak bu hayata veda etti.

EFSANELER KÖRFEZ’DE YAŞIYOR

Geçtiğimiz aylarda Göztepe’nin efsane kaptanı Gürsel Aksel ile Karşıyaka’nın sembol ismi (Gode) Cengiz Kocatoros’un adının verildiği gemileri hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosuna kazandırdığı bu yeni gemilerin isimlerini İzmirlilerin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonucunda belirlemişti. 500 bini aşkın oyun kullanıldığı ankette en yüksek oyu 1881-Atatürk ismi almıştı. Bugüne kadar üretilen 9 gemiyi hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu gemilere Çakabey, 9 Eylül, 1881 Atatürk, Soma 301, Dario Moreno, Attila İlhan, Foça, Cengiz Kocatoros ve Gürsel Aksel isimlerini verdi. Teslim alınan arabalı yolcu gemilerine ise yine ankette öne çıkan Hasan Tahsin ve Ahmet Piriştina isimleri verildi.

altinordu-001.jpgsait_altinordu1.jpgsait_altinordu2.jpgsait_altinordu3.jpgsait_altinordu4.jpgsait_altinordu5.jpgsait_altinordu6.jpgsait_altinordu7.jpg

Bu haber toplam 4757 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim