• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Atatürk Havalimanı'nda 3 yeni köprü hizmete girdi

Atatürk Havalimanı'nda 3 yeni köprü hizmete girdi
TAV, DHMİ ile imzaladığı sözleşme kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni genişletmek için gerçekleştirdiği projenin ilk etabını tamamlayarak yeni köprüleri hizmete açtı.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin küresel markası TAV Havalimanları, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni genişletme çalışmalarının ilk etabını tamamladı. Dış Hatlar terminalinde dar gövdeli altı uçağa hizmet verebilen üç yeni köprü hizmete alındı. Dış hatlar terminalinde köprü sayısı 26’dan 32’ye çıkarken açık uzak park pozisyonu için gate sayısı 16’dan 22’ye yükseldi. Proje tamamlandığında dış hatlar terminaline eklenen köprü sayısı sekize çıkacak, terminalin hava tarafı 27 bin, kara tarafı 11 bin  metrekare büyümüş olacak ve açık otoparka ilave 500 araç park imkanı sağlanacak.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü “Türkiye’nin giriş kapısı ve dünyanın en önemli aktarma merkezlerinden biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı geçtiğimiz yıl 61,3 milyona yolcuya hizmet verdi ve yolcu sayısı açısından Avrupa’da üçüncü ve dünyada 11. sıraya yükseldi. TAV olarak, yolcularımıza kusursuz bir seyahat deneyimi sunmak üzere paydaşlarımızla işbirliği halinde yatırımlarımızı sürdürüyoruz. DHMİ yaptığı çalışmalarla apron tarafında uçak park yeri kapasitesini yüzde 42 artırdı. Türk Hava Yolları yeni kargo binası yatırımı gerçekleştirdi. Paydaşlarımız yatırımlarına devam ederken TAV olarak bizim de durmamız düşünülemez.  Terminal kapasitesini artırmak üzere 92 milyon avro yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Devletten herhangi bir kaynak almadan gerçekleştirdiğimiz bu yatırımı ülkemize karşı sorumluluğumuz ve taahhüdümüz olarak görüyoruz. Yolcu memnuniyetini her şeyin üstünden tutan bir şirket olarak, İstanbul Atatürk Havalimanı’nı işlettiğimiz son güne kadar yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

DHMİ ve TAV Havalimanları arasında 2014 ve 2015 te yapılan 2 kademeli anlaşmayla dış hatlar terminaline sekiz yeni köprü, giden yolcular için 13 bus gate ve gelen yolcular için de iki ayrı giriş kapısı ekleniyor. Çalışmalar tamamlandığında check-in kontuarı sayısı 34 artarak 268’e ulaşacak. Otomatik bagaj ayırma sisteminin kapasitesi de saatte 5 bin artırılarak saatte 25 bin bagaja yükselecek. Bagaj sisteminde toplam şut sayısı da 78 artarak 226’ya ulaşacak. Ayrıca transfer yolcular için saatlik 1 800 bagaj kapasiteli erken bagaj sistemi oluşturuldu. Bunların mevcut bagaj işlem sistemiyle entegre edilmesi ve tuvalet sayılarının artırılması da yürütülen çalışmalar dahilinde bulunuyor.

Terminal genişletme çalışmalarının Temmuz 2016’da tamamlanması planlanıyor. TAV’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nı 2021’e kadar işletme hakkı bulunuyor. İstanbul Atatürk Havalimanı 2015 yılında 61,3 milyon yolcuya hizmet vererek, bir önceki yıla göre yüzde 8 büyüme gösterdi.

ahl3_159.jpgahl4_70.jpgahl5_47.jpg

Bu haber toplam 4093 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim