• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Ticari İHA'lara yerli rakip geliyor

Ticari İHA'lara yerli rakip geliyor
TÜBİTAK'ın Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında desteklenen OTANTİHA Projesi'yle ticari amaçla kullanılan insansız hava araçlarına (İHA) yerli rakip geliştirilecek.

TÜBİTAK'ın Bireysel Genç Girişim Programı kapsamında desteklenen OTANTİHA Projesi'yle ticari amaçla kullanılan insansız hava araçlarına (İHA) yerli rakip geliştirilecek.

Lisans eğitimi boyunca insansız hava araçlarıyla ilgilenen girişimci Murat Sağlam, bu alanda yaptığı son çalışmayla ODTÜ Teknokent'in de desteğiyle TÜBİTAK'ın Bireysel Genç Girişim Programı'ndan yararlanmaya hak kazandı.

Teknolojik yeniliklere ayak uydurmak, ülkeye katma değer sağlayacak ürünler ortaya çıkarmak ve İHA'ların günlük kullanımında yeni bir vizyon ortaya koymak için OTANTİHA Projesi'ni geliştiren Sağlam, proje sonunda kurulacak şirketle yeni bir istihdam alanı oluşturmayı amaçlıyor.

Akıllı mobil cihazlarla kablosuz ağlar üzerinden kontrol edilebilecek şekilde geliştirilecek OTANTİHA, kullanıcısını takip ederek yüksek çözünürlüklü görüntü kaydedebilecek, modüler donanım altyapısı sayesinde yeni ihtiyaçlara uygun olarak kolayca geliştirilebilecek.

Rakiplerinden üstünlükleri

Gelecekte sisteme eklenebilecek otonom karar alma, otonom uçuş, otomatik iniş, kullanıcı takibi, çarpışma önleme gibi yetenekler ile kullanıcının iş yükünü azaltacak sistem çözümleri sunacak OTANTİHA, sanal gerçeklik gözlükleri ile entegrasyon gibi opsiyonel özellikleriyle sivil havacılık açısından yenilikçi bir ürün olacak.

Yüksek hızlı veri ve grafik işleme, gerçek zamanlı işletim sistemleri ve yazılım bölütleme, uçuş emniyeti ve sertifikasyon gerekliliklerine uygun tasarım ve yüksek güvenilirlik, geliştirilmesi hedeflenen ürünün en önemli teknolojilerini oluşturacak.

OTANTİHA'nın ithal edilen ticari İHA’ların yerini alması hedefleniyor. Yurt içi ve yurt dışı pazarın büyüklüğü düşünüldüğünde, yüksek uçuş emniyeti standartlarını karşılayan ürünün, ülke ekonomisi için önemli bir katma değer yaratması bekleniyor.

Bu haber toplam 2090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim