• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Fransa’daki grevler hava trafiğini felç etti

Fransa’daki grevler hava trafiğini felç etti
Yüz binlerce Britanyalı yolcunun ara tatili, Fransa’da halihazırda devam eden grev nedeniyle kabusa dönüştü.

Hava trafiği çalışanları Fransa’nın yasalaştırmaya çalıştığı yeni iş yasasını protesto ediyor. Yasa taslağı, çalışma koşullarını zorlaştırıyor, güvencesizliği yaygınlaştırıyor ve emeklilik haklarını tırpanlıyor.

Independent’ta yer alan habere göre sendikalardan en büyüğü SNCTA, beş gün daha grevde olacaklarını açıkladı: Yarın, 3 ve 5 Haziran arası ile 14 Haziran. Önceki iş durdurma eylemleri yüzlerce seferin iptal edilmesine neden olmuş, özellikle Britanya ile İspanya arasındaki trafikte ciddi aksama yaşanmıştı.

Ryanair’de 70 sefer iptal, yenileri de eklenebilir

Yarın son iki aydır devam eden eylemler boyunca grev yapılan yedinci gün olacak. Grevler boyunca Ryanair Birmingham, East Midlands, Manchester ve Stansted’den Fransa, Portekiz, İspanya ve İsviçre’ye giden 70 seferini iptal etmek zorunda kaldı. Havayolu şirketi grevin önümüzdeki günler içinde de iptal ve gecikmelere neden olabileceğini açıkladı ve yolcularını uyardı.

British Airways da en az 20 seferini iptal etti, bunlardan sekizi Londra ile Madrid arasında, dördü de Barselona, Nice ve Paris’tendi. Cenova, Marsilya ve Toulouse yolcuları da aksamalardan etkilendi.

Dönüş çilesi henüz başlamadı

Air France ise daha önceki grevlerde olduğu gibi Paris Charles de Gaulle seferlerini sorunsuz gerçekleştireceğinden emin. Paris’teki diğer iki havalimanının ise grevden kısmen etkilenebileceği düşünülüyor.

Grevin önümüzdeki hafta Britanya’ya geri dönüşleri de zorlaştırması bekleniyor. Havayolu şirketleri seferleri iptal edilen yolcuların barınma ve yemek masraflarını da karşılamak zorunda olduğundan grevin maliyetinin ağır olması bekleniyor.

Diğer yandan karayolunu tercih eden yolcular da rafinerilerde devam eden grevden dolayı yakıt temin etmekte sorun yaşıyor.

Bu haber toplam 2775 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim