• BIST 9538.72
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

3.Havalimanı 70 milyon yolcuya hizmet verecek!

3.Havalimanı 70 milyon yolcuya hizmet verecek!
Yapımı devam eden ve yakın zamanda hizmete sunulması beklenen 3.Havalimanı bazı özellikleri ile dünyanın en büyük havalimanı olarak bilinirken, ilk etapta 70 milyon yolcu taşıması hedefleniyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, düzenlenen iftar yemeği öncesi gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yeni havalimanındaki çalışmaların ‘yo lunda gittiğini’ dile getiren Yıldırım, inşai faaliyetlerin ise planlanandan önde ilerlediğini söyledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın, ‘havalimanının 26 Şubat 2018’de açılacağı’ yönündeki açıklaması doğrultusunda her türlü gayreti gösterdiklerine ve ciddi çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Yıldırım, yeni havalimanının ilk fazı açıldığında ise iki pistle hizmet sunacağını kaydetti. Yıldırım, ilk etapta iki bağımsız paralel pist ve 90 milyon kapasiteli bir terminal olacağını belirterek, “Herkes bir anda 90 milyon yolcu geleceğini zannediyor ama öyle olmuyor. Benim kanaatim 70 milyon yolcu sayısına ulaşacağız. 3. pist açıldıktan sonra 2019’da belli bir artış görebileceğiz.” dedi.

Yıldırım, yeni havalimanının hizmete açılmasıyla hava sahasında yaşanacak yoğunlukla ilgili Bulgaristan ve Romanya ile görüşme yaptıklarına dikkat çekerek, özellikle Bulgaristan’ın bu duruma hazır olduğunu ve hava trafiğindeki yoğunluktan memnun olduğunu dile getirdi. Yeni havalimanı için yaklaşma sistemlerini düzenleyen ‘Boeing Jeppersen’ firmasının kendi istekleri üzerine koordinasyona katıldığını anlatan Yıldırım, şirketin sadece hava sahasıyla ilgili dizayn değil, seyrüsefer yardımcıları, radarlar gibi havalimanlarında bulunması gereken tüm cihazların teminine destek sağlayacağını kaydetti. Yıldırım, yeni kule için temel çalışmalarının da başladığını ifade etti.

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, insansız hava araçlarının kötü niyetli kullanımlarının önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda da son aşamaya gelindiğini söyledi. Yıldırım, “Havalimanı sınırlarına girmeyecek şekilde ona müdahale edecek sistemler geliştiriliyor. Benim katıldığım testler çok başarılı geçti.” dedi.

Yıldırım, Hakkâri Yüksekova’daki havalimanının ise silahlı kuvvetlerin gerçekleştirdiği operasyonlar süresince kapatılmadığını ancak burada sadece sivil uçuşların durdurulduğunu kaydetti. Yaralıların taşınması amacıyla helikopter ve ambulans uçakların buradan hizmet aldığını anlatan Yıldırım, bu yüzden havalimanlarını 24 saat açık tuttuklarını söyledi.

Bu haber toplam 3076 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim