• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Karadeniz'den KKTC'ye seferler başlıyor

Karadeniz'den KKTC'ye seferler başlıyor
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bir süreden beridir, çalışmalarını yürüttüğü Karadeniz ile KKTC arasındaki havayolu ulaşımı çalışmaları sonuç verdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bir süreden beridir, çalışmalarını yürüttüğü Karadeniz ile KKTC arasındaki havayolu ulaşımı çalışmaları sonuç verdi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği aracılığı ile birçok kesimden gelen Karadeniz’e direk uçuşların başlatılması noktasındaki talebi değerlendiren Bakan Dürüst, bir süreden beridir konu ile ilgili olarak yürüttüğü çalışmaların sonucunda, Pegasus yetkilileri ile varılan anlaşma neticesinde, 3 Ağustos 2016 tarihinden itibaren, haftada 3 gün Karadeniz’e Ercan’dan direk uçuşlar başlıyor. Ordu, Giresun ve Ercan destinasyonu şeklinde başlayacak olan seferler, 3 Ağustos 2016 tarihinden itibaren haftada 3 gün olacak şekilde belirlendi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Bakanlık görevine geldikleri ilk günden beridir, özellikle Karadenzi Kültür Derneği aracılığı ile Karadeniz’e sirek hava yolu ulaşımının açılması yönündeki istek ve talepleri değerlendirdiklerini, konu ile ilgili olarak yoğun temaslar ve görüşmeler yaptıklarını, netice olarak da Pegasus Havayolları ile mutabakata varılarak, direk uçuşların başlatılması yönünde bir karar alındığını belirtti.

“KKTC’de yaşayan 18 bin Karadeniz kökenli vatandaşlarımızın ortak istenci ve talebi doğrultusunda, konuyu hemen değerlendirip, çalışmalar başlattık. Bu konuda Pegasus Havayolları yetkililerine, Karadeniz kökenli vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Bakan Dürüst, “Ağustos ayından itibaren, Akdeniz ve Karadeniz’i direk uçuşlarla buluşturuyoruz” dedi.

KKTC ile Karadeniz kültürünün buluşturulması, Karadeniz Kökenli KKTC vatandaşlarının aile bağlarının devamlılığı adına çok önemli bir adım olduğunu da vurgulayan Bakan Dürüst, “Ordu ve Giresun Havaalanlarının belirlenmesi de Karadeniz Bölgesi’nin her yerine eşit ve kolay ulaşılabileceği özelliğinden dolayı olmuştur” dedi.

Pegasus Havayolları yetkililerinin, başlatılacak olan direk uçuşların sürekliliğini de göz önünde bulundurduklarına da dikkati çeken Bakan Dürüst, belirlenen destinasyonun hayırlı olmasını temenni etti.

Bakan Dürüst, Ordu-Giresun- Ercan arasındaki direk uçuşların başlatılmasına katkı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine, TC Büyükelçiliği’ne ve Pegasus Havayolları yetkililerine teşekkür ederek, Ağustos ayında başlayacak olan seferler ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilerin, turizm acentelerinden temin edilebileceğini belirtti.

Bakan Dürüst, KKTC’de yaşayan Karadeniz kökenli KKTC vatandaşlarına bayram öncesi sevindirici bir haber olacağını düşündüklerini belirterek, uçuşların hayırlı olmasını diledi.

Bu haber toplam 2580 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim