• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İlker Aycı'dan saldırı açıklaması

İlker Aycı'dan saldırı açıklaması
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı’ndaki patlama sonrası kriz masası oluşturduklarını belirterek, “Hep birlikte operasyona en hızlı şekilde başlamak için uğraştık” dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı’ndaki patlama sonrası kriz masası oluşturduklarını belirterek, “Hep birlikte operasyona en hızlı şekilde başlamak için uğraştık” dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “Hep birlikte operasyona en hızlı şekilde başlamak için uğraştık. İletişim dilini, tüm paydaşlarla olan koordinasyonu sağlamaya çalıştık. Örneğin, yurt dışında ki bazı merkezlerle bilgilendirme yaptık. Uçaklarımızı kabul etsinler diye. Herhangi bir sıkıntı olmasın. Aynı şekilde tüm istasyonlarımızı taarruza geçirdik, tüm müdürlerimiz ve istasyon şeflerimizi aynı anda uçaklara hakim olabilmek için ve arada divert edecek uçak olursa onları karşılamak üzere istasyondaydılar. Bu anlamıyla tabi ki biz TAV'daki arkadaşlarımızla da hem TGS'deki arkadaşlarımızla aynı şekilde emniyetteki arkadaşlarımızla sürekli koordineli olduk. Kriz masası kurduk. Sayın valimizin başkanlığında toplandık” diyerek olay sonrasında alınan önlemleri anlattı.

SALDIRGANI ETKİSİZ HALE GETİREN MEMURA ÖVGÜ

Havalimanında görevli güvenlik güçlerinin saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle kahramanca karşı koyduklarını dile getiren İlker Aycı, “Havalimanında bir sürü isimsiz kahraman vardır. Polisimiz elinde ki silahıyla, kalaşnikof ile elini kolunu sallaya sallaya gelen bir adamın karşısına tek tabanca ile çıkıp, onunla müsademe edecek kadar kendisinde bu cesareti bu sorumluluğu, bu vatan sevgisini, görev sevgisini bilen arkadaşımız. Bu kardeşimizi hastane de ziyaret ettik. Biz dün gece o kardeşimizi ziyarete gittik hastanede. Kalaşnikof isabet etmiş. Çatışmada vurulduğunun hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. Sonra adamı vurup indirterek sonra adamın yanına gidiyor. Tekrar ona sıkmak için. Gittiği yerde adamın fünyesini ve patlatma üzerine olduğu için olay yerinden uzaklaşıp. Olay mahallinden uzaklaşmaya çalışıyor. Bomba patladıktan sonra sanıyoruz parça menzilli bombalar bunlar, içinde misket demir parçaları ve bir sürü şeyler. Kendisiyle konuştuk ismi Yüksel. Konuşabilecek durumda. Ama alt tarafta yaranın oluşturduğu bir sıkıntı var. Tabii üzerinden 24 saat geçtikten sonra doktorların daha iyi anlayabileceği bir noktaya gelecek. Ben kendisiyle konuştum. Şoku falan atlatmış” dedi.

Bu haber toplam 3146 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim