• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye-Amerika seferleri yeniden başlıyor

Türkiye-Amerika seferleri yeniden başlıyor
Amerikan Federal Havacılık Dairesi'nin (FAA) Türkiye'den ABD'ye yapılacak uçuşlara izin verildiği belirtildi. THY de kanu ile ilgili açıklama yaptı.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi'nin (FAA) Türkiye'den ABD'ye yapılacak uçuşlara izin verildiği belirtildi.

15 Temmuz'da ülkeye karşı yapılan kalkışma girişimi sonrası FAA, Türkiye'den yapılan direkt ve aktarmalı uçuşlara yasak getirmişti.

Bugün bir araya gelen SHGM, DHMİ ve THY yetkilileri ile FAA arasında uçuşların başlaması konusunda görüşme gerçekleşmişti.

FAA'nın uçuşların başlamasına olumlu baktığı belirtilmişti. Son gelen haberlere göre FAA'nin Türkiye'den yapılacak direkt ve aktarmalı uçuşlara izin verdiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak da THY Basın Müşavirliği yaptığı açıklamada yarından itibaren ABD seferlerinin normale döneceğini bildirdi. 

THY'den yapılan açıklama şöyle;

Kanunsuz askeri darbe girişimi sonrası Amerikan Sivil Havacılık Kurumu’nun, ABD’li havayolu şirketlerinin ABD’den İstanbul’a veya İstanbul’dan ABD’ye havayolu taşımacılığı yapmasını yasaklama kararı kaldırıldı.

Buna göre tarifeli uçuşlar 19 Temmuz 2016 Salı günü, 06:45’de icra edilecek İstanbul- New York uçuşu ile birlikte normal seyrine dönecek. ABD uçuşlarının normale dönüşüne yönelik yaptığı açıklamada Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı; “Birkaç saat önce yaptığım açıklamada; Amerikan Sivil Havacılık Kurumu'nun geçici bir süreliğine uçuşları durdurmasıyla ilgili olarak Amerika’ya direkt uçmamak için hiçbir sebep olmadığını düşündüğümü belirtmiştim. Aldığımız tedbirler, normlar dâhilindeydi ve uçuş yasağından bu yana sürdürdüğümüz yoğun mesai sonrası raporlarımızı verdik; detaylı toplantılar gerçekleştirdik. Sonuç beklediğimiz üzere olumlu neticelendi." dedi.

16 Temmuz 2016 tarihinde öğle saatleri itibarı ile Federal Havacılık Federasyonu (FAA), ikinci bir emre kadar ABD’li havayolu şirketlerinin ABD’den İstanbul’a veya İstanbul’dan ABD’ye havayolu taşımacılığı yapmasını; aynı zamanda İstanbul’dan gelecek herhangi bir havayolu şirketinin de ABD topraklarına iniş yapmasını yasaklamıştı.

Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim