• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Bulgaristan ile Rusya arasında kriz

Bulgaristan ile Rusya arasında kriz
Bulgaristan Savunma Bakanlığı, Rus uçaklarının Bulgaristan hava sahasına yaklaşmaları konusundaki soruna ilişkin, "Kimse ile cepheleşme aramıyoruz." ifadesini kullandı.

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, Rus uçaklarının Bulgaristan hava sahasına yaklaşmaları konusundaki soruna ilişkin, "Kimse ile cepheleşme aramıyoruz." ifadesini kullandı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Savunma Bakanı Nikolay Nençev'in Rus uçaklarının Bulgaristan hava sahasına yaklaşmaları ile ilgili bir sorun olduğunu belirtmeleri üzerine, Rusya Savunma Bakanlığının bu iddiaları yalanlamasının ardından Bulgaristan Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı.

"Kimse ile cepheleşme aramıyoruz." denilen açıklamada, Rus uçaklarının uydu alıcıları kapalı ve uçuş planı bildirmeden Bulgaristan'ın hava sahasına yaklaştığı ifade edildi.

Rusya'nın yine de bazı uluslararası uçuş kurallarını ihlal ettiğini savunulan açıklamada, bu ihlallere protesto notası verilmesinin gerektirmediğine yer verildi.

Bazı uçakların kimlik belirten bilgiler bile taşımadıkları vurgulanan açıklamada, tüm hareketlerin Bulgaristan Hava Kuvvetleri ve NATO sistemince kaydedildiğine değinildi.

Sorun nasıl başladı?

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, hafta sonu yaptığı bir açıklamada son dönemde Rus uçaklarının Karadeniz bölgesinde Bulgaristan’ın sorumluluk alanına yaklaşıp uzaklaşmaya başladığını ve Bulgaristan Hava Kuvvetlerinin her seferinde iki jet kaldırmak zorunda kaldığını dile getirmişti.

Ardından Bakanı Nençev, son aylarda Rus askeri ve sivil uçaklarının artan sıklıkla NATO üyesi olan Bulgaristan’ın sorumluluk sahasını ihlal etmeye başladığını belirterek, durumu "provokasyon" olarak nitelendirmişti.

Bunun üzerine Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Igor Konoşenkov ise Bulgaristan'ın iddialarını yalanlayarak, "Rus uçaklarının her türlü havacılık kurallarına göre planlı, kurallı ve sadece uluslararası sahada uçuş yaptıklarına" işaret etmişti.

Bu haber toplam 3295 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim