• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

'İran uçuş yasağını kaldırmalı'

'İran uçuş yasağını kaldırmalı'
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, darbe girişiminin ardından İran'dan Türkiye'ye uçuş iptalinin bir an önce kaldırılmasını istedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, darbe girişiminin ardından İran'dan Türkiye'ye uçuş iptalinin bir an önce kaldırılmasını istedi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, beklentilerin yüksek olduğu İran pazarının giderek karmaşık hale geldiğini kaydetti. İran'a uygulanan ambargo döneminde Türkiye'nin bu ülkeye birçok açıdan destek sağladığını hatırlatan Osman Ayık, Türkiye'nin İranlıların ikinci evi olduğunu söyledi. Ayık, "Ancak İranlı dostlarımız, Türkiye'de yaşanan en ufak bir sıkıntıda engeller çıkarıyor. Son dönemde İran, Türkiye uçuşlarını iptal etti. İranlı dostlarımızın bu engellemeleri kaldırmasını bekliyoruz" dedi.

BÜTÜN KENTLERE UÇUŞ İZNİ

Osman Ayık, İranlı konukların dünyaya entegre olma konusunda en önemli çıkış noktalarından birinin Türkiye olduğunu aktardı. İranlıların Türkiye üzerinden dünyaya dağıldığını belirten Ayık, İranlı yöneticilerin Türkiye'deki bütün kentlere uçuş izni vermesini istedi.

ERDOĞAN- PUTİN BULUŞMASI

Osman Ayık, Rusya ile yaşanan krizin ardından sorunların aşılmaya başlandığını da söyledi. Kriz döneminde ciddi kayıplar yaşandığını dile getiren Ayık, şöyle konuştu:

"Rusya'dan Türkiye'ye direkt uçuşlar başladı. Charter uçuşlara henüz izin yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 9 Ağustos'taki buluşması biz turizmciler için de çok önemli. Bu buluşmayla birçok sorunun çözüleceğini düşünüyor, yaralarımızı sarmaya başlayacağımıza inanıyorum. 2017 ve sonraki yıllar için umutlarımız çoğalıyor."

Bu haber toplam 2713 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim