• BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Pegasus IATA'nın kitabına uydu!

Pegasus IATA'nın kitabına uydu!
Pegasus Hava Yolları, IATA işbirliği ile daha emniyetli bir yer operasyonu için öncü bir yeniliğe imza attı ve Yer İşletme El Kitabı’nın IATA standartı olan Ground Operations Manuel – IGOM’a uyumluluğunu tescil ettirdi.

Pegasus Hava Yolları, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın, yer işletme operasyonlarını yürüten personelin emniyetli, güvenli ve etkin çalışabilmesi için ilgili yer prosedürlerini, asgari gereklilikleri, sektöre özgü en ideal pratikleri ve en son bilgileri tanımlayan Yer İşletme El Kitabı’na (IGOM-IATA Ground Operation Manual) akredite oldu. IATA’nın IGOM minimumlarını karşıladığını tam olarak belgeleyen Pegasus, IATA’dan bu tescili alabilen Türkiye’den ilk tarifeli havayolu, Avrupa bölgesindeki de 8. havayolu oldu.

IATA tarafından hazırlanan Yer İşletme El Kitabı’na (IGOM-IATA Ground Operation Manual) uyumlanma çalışmalarını 2014’ten bu yana sürdüren Pegasus, IGOM minimum gerekliliklerini standartlaştırarak, lokal kısıtlamalara, uçuş ağına özgü çevresel faktörlere ve risk analizlerine dayalı gerekçelerle fazlasını içerecek şekilde adapte etti ve ilgili analizlerini IATA yönetimine sundu. IATA yönetimi de 29 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla Pegasus’un IGOM minimumlarının tam olarak belgelediğini sertifikalandırarak, Pegasus Hava Yolları’nın Yer İşletme El Kitabı’nı tescilledi.

Pegasus’un IATA tarafından IGOM uyumluluğunun tescillenmesi üzerine IATA ve Pegasus Yöneticilerinin katılımıyla, Pegasus Hava Yolları’nın Genel Müdürlük binasında bir tören düzenlendi. Seremonide Pegasus’un projeye verdiği katkıya değinen IATA Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan Bölge Yöneticisi Funda Çalışır, Pegasus Hava Yolları`nı IGOM Tescilli Havayolu olması nedeniyle tebrik ederek, bu proje ile Pegasus Hava Yolları’nın yer hizmetlerinde misafirlerine daha emniyetli bir hizmet sunacağından dolayı memnuniyetini belirtti. Törende “Pegasus Hava Yolları, Türk Sivil Havacılığına büyük bir katkıda bulunmuştur” yorumunu yapan Çalışır ilgili sertifikayı Pegasus Hava Yolları Yer İşletme Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Uğurluteğin’e takdim etti.

Boğaç Uğurluteğin de iş ortaklığından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Olumlu etkilerini salt Yer Operasyonu kapsamında bizlerin değil, yer aktivitelerinin müşterisi konumundaki diğer süreç sahiplerinin, 3. tarafların ve misafirlerimizin de kısa sürede fark edeceğini umuyoruz. İşbirliği ve dayanışmaları için IATA Türkiye organizasyonuna, standartların saha uygulayıcıları olan tüm iş ortaklarımıza ve yer operasyonu çalışanlarına teşekkür ederiz’’ şeklinde konuştu.

IOSA (IATA Operational Safety Audit) ve ISAGO (IATA Safety Audit for Ground Operations) denetim programları için de önemli bir rehber kaynak olan IGOM için Tescil Programı, aynı zamanda sektörde hizmet veren yer hizmeti kuruluşları için, müşteri havayollarının farklı el kitaplarının yarattığı karmaşıklığı, temel yer hizmeti aktivitelerine ilişkin minimum gereklilikleri standartlaştırıp, yalınlaştırarak gidermek, eğitim gerekliliklerini sadeleştirmek, karmaşık yer operasyonunu etkin bir maliyet yönetimi ile sürdürülebilir kılmak için önemli bir inisiyatif.

2015 yılında IATA üyesi havayollarının %35’inin IGOM uygulamasına geçmesini hedefleyen ve Avrupa’da bunu gerçekleştiren IATA, bu hedefi IATA Board of Governors kararı ile 2016’da %50’ye çıkardı.

pegasus-002.jpg

Bu haber toplam 3472 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim