• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Ankara'ya VIP meydan yapılacak

Ankara'ya VIP meydan yapılacak
15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı’nın uçağının indirilebileceği güvenli meydan sıkıntısı yaşanınca yüksek güvenlikli VİP meydan ihtiyacı gündeme geldi.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı’nın uçağının indirilebileceği güvenli meydan sıkıntısı yaşanınca yüksek güvenlikli VİP meydan ihtiyacı gündeme geldi. Bu alan için öne çıkan yer ise askeri olarak kullanılan Güvercinlik Meydanı.

15 Temmuz FETÖ Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı'nın uçağının indirilebileceği güvenli meydan sıkıntısı yaşanmasının ardından devlet erkanına hizmet verecek yüksek güvenlikli VİP meydan ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Bu ihtiyaç, 2023 İmar Planı'nda vurgulanıyordu.

ACİL İHTİYAÇ

Ancak 15 Temmuz deneyiminin ardından Devletin zirvesine ait hava araçlarının iniş ve kalkış yapacağı, devlet erkanının yanısıra konuk devlet başkanlarının uçaklarını da ağırlayacak yüksek güvenlikli bir hava meydanı ihtiyacına acil çözüm gerekliliği öne çıktı. Yüksek Güvenlikli VİP Hava Meydanı çalışması hızlandırıldı. Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbecilerin ana karargahlarından biri olarak kullanılan Güvercinlik Askeri Hava Meydanı'nın VİP Devlet Meydanı olarak kullanılması gündemde.

TAŞINMASI İSTENİYORDU

Güvercinlik ve Etimesgut Askeri Havaalanları, şehir içinde kalmaları dolayısıyla, Ankara'da uzunca bir süredir tartışma konusuydu. Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut Belediyeleri, mania planları uyarınca bölgede yapılaşmayı durdurmak zorunda kalmışlardı. Büyük inşaat projelerini iptal eden mania planlarına itirazlar olmuş, buradaki uçak iniş kalkışlarının yakın çevredeki binaları tehdit ettiği gündeme gelmişti. Havaalanlarının şehir dışına taşınması, planlamalar arasına girmekle birlikte bir adım atılamamıştı.

İZİN GEREKİYOR

Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nın uçuş pistinin bulunduğu Güvercinlik Havaalanı, uçak ve helikopterlerin inişi, parkları başta olmak üzere içerisinde helikopter fabrikası barındırması nedeniyle hava araçlarının bakımının da yapılabileceği, kullanıma hazır bir meydan olarak VİP Meydan ihtiyacının karşılanmasına dönük çalışmalarda öne çıkmış durumda. Güvercinlik Askerî Havaalanı halen Genel Kurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alıyor. Askerî amaçlı kullanılan alan sivil kullanıma da açılabilir. Ancak bu kullanım için Genelkurmay Başkanlığı'nın izni gerekiyor. 

Bu haber toplam 2983 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim