• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Pegasus notunu yine yükseltti

Pegasus notunu yine yükseltti
Pegasus Hava Yolları, kurumların hissedar haklarına verdikleri önem, kamuyu aydınlatma faaliyetleri, menfaat sahipleriyle ilişkileri ve yönetim kurulunun genel kredibilitesini ölçen kurumsal yönetim derecelendirme notunu geçen yıla göre yüzde 2 artırdı.

Pegasus Hava Yolları, kurumların hissedar haklarına verdikleri önem, kamuyu aydınlatma faaliyetleri, menfaat sahipleriyle ilişkileri ve yönetim kurulunun genel kredibilitesini ölçen kurumsal yönetim derecelendirme notunu geçen yıla göre yüzde 2 artırarak bu yıl 10 üzerinden 9,17 aldı. Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş tarafından değerlendirilen Pegasus, halka açık kurumların özellikle hissedarlarına ve genel anlamda kamuoyuna karşı şeffaflığını ölçen bu not ile Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine büyük ölçüde uyum sağlayarak yatırımcılarına güven vermeye devam etti.

“İşimizi doğru yapmanın karşılığını alıyoruz”

Pegasus Genel Müdürü Mehmet T. Nane alınan notla ilgili olarak, “Hali hazırda yüzde 34,51’i halka açık olan Pegasus’ta hissedarlarımıza ve kamuoyuna yönelik önemli görevlerimiz var. Kamuyu zamanında ve şeffaflıkla bilgilendirmek, yatırımcılarımızla tutarlı ve sürdürülebilir bir iletişim kurmak çok önemsediğimiz alanlar içinde yer alıyor. Kurumsal yönetim derecelendirme notumuzun 10 üzerinden 9,17 olarak açıklanması, işimizi doğru yaptığımızın en güzel kanıtı. Pegasus kurumsal yönetim ilkelerine yatırım yapmaya devam edecek” dedi.

Kurumsal yönetim derecelendirme alan Türkiye’deki tek havayolu

Mehmet T. Nane sözlerine şunları ekledi; “Pegasus, halka arz edildiği yıl kurumsal yönetim derecelendirme alan ilk şirket olmuştur. Ayrıca halen kurumsal yönetim derecelendirme alan Türkiye’deki tek havayoluyuz. Bu 2 konu yatırımcılarımıza ve kamuya yönelik şeffaflık ilkesini ne kadar ciddiye aldığımızı gösteriyor. Bu alandaki örnek başarılarımıza devam edebildiğimiz için çok mutluyuz zira 3 yıl gibi kısa bir sürede derecelendirildiğimiz 4 bölümden de 10 üzerinden 9’un üzerinde not aldık. 3 yılda notumuzu her yıl ve toplamda yüzde 13 artırdık.

Pegasus’un hisseleri halka arzdan 6 ay gibi kısa bir süre sonra Borsa İstanbul’un Premier Lig’i BIST 30’da işlem görmeye başlamıştı. Yine halka arzımızdan 8 ay sonra bir ilke daha imza atarak Türkiye’de halka arzından hemen sonra kurumsal yönetim derecelendirme notunu açıklayan ilk şirket olduk. İyi bir kurumsal yönetim ülkeler ve şirketler için ekonomik ve sosyal büyümenin temelidir ve bizlere yatırım yapan hissedar ve paydaşlarımız için en az finansal ve operasyonel performansımız kadar önemlidir. Pegasus olarak, başarılarımızın devamı için istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”

Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu, şirketlerin sağladığı ve bağımsız analistlerin farklı kaynaklardan elde ettiği bilgiler ışığında veriliyor. Kurumların genel kurul raporları, kamuya açık bilgi ve belgeleri, yönetim kurulu tutanakları, dava dosyaları vb kaynakların incelendiği not, genel anlamda kurumların hissedarları karşısındaki şeffaflığını derecelendiriyor.

Bu haber toplam 2631 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim