• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Almanlar'dan İncirlik'e dev yatırım

Almanlar'dan İncirlik'e dev yatırım
Haber portalı Spiegel-Online'da yer alan habere göre, Almanya Savunma Bakanlığı İncirlik'e planlanan yatırımlar için 58 milyon euroluk bütçeye onay verdi.

Haber portalı Spiegel-Online'da yer alan habere göre, Almanya Savunma Bakanlığı İncirlik'e planlanan yatırımlar için 58 milyon euroluk bütçeye onay verdi.

Spiegel-Online'ın haberine göre, aylar süren tartışmaların ardından Almanya, IŞİD'e karşı mücadelede koalisyon güçlerine desteğini İncirlik Üssü'nden vermeye devam edecek. Haber portalının Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gerd Hoofe'den alınan bilgiye dayandırılan haberde, bakanlık İncirlik'teki Alman birliklerine yönelik planlanan yatırımlar için 58 milyon euroluk bütçeyi serbest bıraktı.

İncirlik Üssü'nde yaklaşık 26 milyon euroya Alman ordusunun keşif uçakları Tornadolar için özel bir uçuş pisti ve askerlerin kalacağı barınaklar inşa edilmesi planlanıyor. 30 milyon euroya ise operasyonlarda kullanılacak modern geçici karargâhların yaptırılmasının öngörüldüğüne yer veriliyor.

Askeri kaynaklara göre, İncirlik Üssü'nde Alman birlikleri için yatırımlara acil ihtiyaç bulunuyor. Alman ordusunun İncirlik'teki misyonu başladığından bu yana uçakların ABD'ye ait pistlerde konuşlandırıldığı, askerlerin geçici yerlerde konakladığı ve keşif uçuşlarında müttefiklerden teknik destek almaya ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

IŞİD'le mücadeleye devam

Haberde, Almanya'nın İncirlik Üssü'nde yapacağı yatırımların IŞİD'e karşı mücadelede Alman ordusunun İncirlik Üssü'nü kullanmaya devam edeceği anlamına geldiğine de dikkat çekildi.

Yatırım kararının yaz ayları başlarında alındığı ancak Alman vekillerin İncirlik ziyaretlerine izin çıkmaması üzerine başlayan gerginlik nedeniyle planın devreye sokulmadığı belirtildi.

İncirlik krizi

Spiegel dergisi kısa süre önce de Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesi ve Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'nü ziyaret edebilmesi için hükümetin Ermeni kararıyla ilgili geri adım atacağı yönünde bir iddiaya yer vermişti. İddianın ardından hükümet karara saygı duyulması gerektiğini ve geri adım atılmayacağını açıklamıştı.

Türkiye, Federal Meclis'in Ermeni soykırımı kararının ardından Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin vermiyor.

Bu haber toplam 2468 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim