• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Boeing ve Kale Havacılık Krueger Flapları için anlaştı

Boeing ve Kale Havacılık Krueger Flapları için anlaştı
Boeing, Türkiye’deki ticari uçak tedarik zincirini daha da geliştirmek amacıyla KALE Havacılık ile yeni bir anlaşma imzalayacağını duyurdu.

Boeing ve KALE Havacılık, dünyanın en büyük ve en randımanlı çift motorlu ticari uçakları olacak olan 777–300 ve 777X için Kruger flap üretiminin KALE Havacılık tarafından üstlenmesine ilişkin aynı masaya oturdu.

Mevcut durumda, Boeing 747–8 için kanat iskelet çubukları üretmekte olan KALE Havacılık, 737–9 MAX için kanat bağlantı elemanları, kanat iskelet çubukları ve kanat ana kirişi takviyelerinin üretimine ilişkin ihaleleri de kazandı.

“Boeing ve KALE Havacılık’ın ilişkisi uzun yıllara dayanıyor. KALE Havacılık, 1997’den bu yana Boeing’in tüm ticari uçak programlarında yer almakta.” şeklinde görüş bildiren Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın sözlerine şöyle devam etti; “Bu yeni anlaşmalar, Türkiye’deki uzay ve havacılık üretiminin artırılması ilkesine olan bağlılığımızın yanında, KALE Havacılık’ın kalite, maliyet, güvenilirlik ve alım gücü gibi gereksinimlerimizi yerine getirebilme yeteneğine duyduğumuz sonsuz güvenin apaçık göstergesi.”

“Boeing ile bugüne dek imza atmış olduğumuz ortaklıklar, iş ilişkilerimizi ve Türk havacılık ve uzay sanayiine verdiğimiz ortak desteği daha da güçlendirme fırsatı sunacak.” şeklinde görüş bildiren Kale Grubu Başkan Yardımcısı Osman Okyay sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’den Boeing Performans Mükemmellik Ödülü alan ilk tedarikçi olmak bizim için gurur kaynağı. Boeing’in, ileri vadede büyümesi için büyük bir fırsat olan 777X ve 737 MAX gibi yeni ve yenilikçi programlara katkı sağlamak üzere KALE Havacılık’ı tercih etmesinden özellikle mutluluk duyuyoruz.”

Bu haber toplam 2737 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim